Nogomet
0

Barcelona i Atletico podijelili bodove u derbiju 5. kola Primere

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Barcelona i Atletico Madrid su podijelili bodove u derbiju petog kola španske Primere odigravši 1:1 na Nou Campu.

Barcelona je dominirala tokom čitavog susreta, imala je čak 70 posto posjeda lopte, ali Jorgandžije su uzele bod po koji su došle.

Lionel Messi je prvi zaprijetio Janu Oblaku u 14. minuti, ali Slovenac je fantastično odbranio. Domaći tim je poveo u 41. minuti. Nakon kornera Iniesta je centrirao, a Rakitić je glavom zatresao Oblakovu mrežu.

Atletico je svoj prvi šut na Ter Stegenov gol imao tek u prvoj minuti drugog poluvremena, kada se u šansi našao Griezmann, koji je sa vrha kaznenog prostora šutirao, no Nijemac je sjajno odbranio.

U 59. minuti susreta Messi je zbog povrede prepone morao napustiti teren, a u igru je ušao Arda Turan. Minutu kasnije i Diego Simeone je napravio dvije izmjene, te su umjesto Gameira i Nigueza ušli Fernando Torres i Fernando Correa.

Upravo su njih dvojica nepunih 60 sekundi po ulasku u igru donijeli veliko slavlje gostima. Nakon kontranapada Torres je asistirao Correi, koji šutira van kaznenog prostora, a lopta od desnu stativu ulazi u mrežu Barce.

U 83. minuti Neymar je centrirao sa lijeve strane iz slobodnog udarca, Pique je bio najviši u skoku, ali je lopta otišla tik pored lijeve stative.

Jordi Alba je nakon sjajne Neymrove akcije došao u izglednu priliku četiri minute prije kraja meča, no iz peterca sa lijeve strane je šutirao silovito, ali njegov šut je izblokiran i lopta je otišla preko gola. Posljednju priliku na meču imao je Atletico, kada je nakon slobodnog udarca sa desne strane Diego Godin šutirao glavom, ali njegov šut sa desetak metara po sredini gola je Ter Stegen odbio u korner.

Odigrana su još dva susreta večerašnjeg programa petog kola Primere. Athletic Bilbao je u gostima savladao Granadu sa 2:1. Golove za Bilbao su postigli Garcia u 15. i Laporte u 77., a za domaćina Gonzalez u 44. minuti susreta. Real Sociedad je kod kuće slavio protiv Las Palmasa sa 4:1 (Willian Jose 1', 53' penal, Vela 22' penal, Zurutuza 35' - Tanausu 56').