Primili pet golova
0

Barcelona gubila 2:0, napravila veliki preokret pa na kraju doživjela šokantan poraz

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Branitelji naslova prvaka Španije nogometaši Barcelone su u 22. kolu španske Primere poraženi od Villarreala, a na kraju je Žuta podmornica slavila rezultatom 5:3.

Villarreal je u 22. minuti uspio postići gol za vodstvo, ali je on poništen zbog prekršaja na Julesu Koundeu da bi ipak u 41. minuti Žuta podmornica došla do vodstva i to zahvaljujući Gerardu Morenu.

Novi šok za Katalonce se desio u 54. minuti susreta kada je bivši igrač Barcelone Ilias Akhomach udvostručio prednost gostiju i tada se činilo donio im tri sigurna boda.

Ipak, onda je Barcelona zaigrala fantastično i za 12 minuta postigla tri pogotka i došla u rezultatsku prednost.

Prvo je u 60. minuti susreta Ilkay Gundogan smanjio prednost gostiju da bi osam minuta kasnije Pedri donio izjednačenje Kataloncima, a preokret je kompletirao Eric Bailly autogolom u 72. minuti utakmice.

Tu nije bio kraj golovima na ovom susretu budući da je u 84. minuti Guedes donio izjednačenje Žutoj podmornici da bi prednost gostima donio Alexander Sorloth u devetoj minuti sudijske nadoknade.

Ni to nije bilo sve na ovom meču budući da je Jose Luis Morales u 12. minuti nadoknade postavio konačan rezultat susreta.

Barcelona je sada ostala trećeplasirana sa 44 boda, deset manje od vodećeg Reala i osam od drugoplasirane Girone dok je Villarreal 14. sa 23 osvojenim boda.

Barcelona će u sljedećem kolu na svom terenu dočekati sastav Osasune dok će Villarreal također biti domaćin i to ekipi Cadiza.

Rezultat i strijelci:

Barcelona - Villarreal 3:5 (Gundogan 60', Pedri 68', Bailly (ag) 72' / Moreno 41', Akhomach 54', Guedes 84', Sorloth 90+9', Morales 90+12')

Tabela: