Liga prvaka
121

Tok utakmice / Barcelona - Bayern 2:8

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U trećem četvrtfinalu Lige prvaka sastali su se Barcelona i Bayern, a tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Klix.ba

Kraj utakmice

Barcelona - Bayern 2:8 (Alaba, a.g./Müller 2x, Coutinho 2x, Lewandowski, Kimmich, Gnabry, Perišić)

87' - Gooooooool! Novi pogodak Coutinha - 8:2! Sve riječi su suvišne...

85' - Gooooooooooooool! Coutinho pogađa za 7:2. Sramota Barcelone!

83' - Goooooooooooool! Lewandowski pogađa za 6:2.

77' - Messi je napokon došao do lopte, šutirao je, ali Neuer brani.

72' - Težak trenutak za igrače Barcelone u ovom trenutku, Bayern vrši sjajan presing po čitavom terenu i jednostavno im ne dozvoljava da u bilo kojem trenutku dođu do svoje igre.

66' - Coman je ušao s klupe i odmah imao veliku šansu, ali je odbrana Barcelone u posljednji trenutak izbila loptu. U nastavku akcije, Gnabry je pokušao, opet su igrači Barcelone nekako izvukli živu glavu.

63' - Gooooooooooool! Bayern postiže peti gol, sada je Davies fantastično probio po lijevoj strani, asistirao za Kimmicha koji lagano loptu šalje u praznu mrežu. Petarda Bayerna!

[TWITTER]1294368342086647809[/TWITTER]

60' - Perišić je sada šutirao, lopta odlazi preko gola. Bayern je odustaje od napada prema golu Barcelone.

59' - Jordi Alba je dobio žuti karton. Barceloni trebaju dva pogotka za produžetke.

56' - Gooooooooooooooooo! Suarez fantastično vara Alabu i pogađa za 4:2. Barcelona se vraća u igru! Jednostavno, ne postoje riječi da se opiše igra koju igrači prikazuju u završnici Lige prvaka.

53' - Lewandowski je postigao gol, ali je sudija svirao nedozvoljenu poziciju.

49' - Perišić je sada šutirao, ali lopta je išla po sredini terena i Ter Stegen je odbranio.

46' - Antonie Griezmann ulazi u igru umjesto Sergija Roberta, počelo je drugo poluvrijeme.

Prvo poluvrijeme

Barcelona - Bayern 1:4 (Alaba, a.g./Müller 2x, Gnabry, Perišić)
44' - Suarez je sada pokušao, ali Neuer brani njegov pokušaj.

42' - Žuti karton za Boatenga nakon što je srušio Suareza.

39' - Lewandowski opet pokušava, ali šutirao je glavom po sredini gola.

36' - Pokušaj Perišića sada, Barcelona je nesigurna u odbrani, opet su izgubili jednu loptu, ali srećom po njih, Hrvat je šutirao daleko preko gola.

35' - Smirio se tempo igre u ovim trenucima, ali nema sumnje da nas očekuje još puno uzbuđenja.

30' - Gooooooooooooool! Müller postiže svoj drugi, a za Bayern četvrti pogodak. Kakav meč u Lisabonu, Barcelona je na koljenima, Bavarci nastavljaju sa silovitim napadima.

29' - Nova velika šansa za Bayern, Lewandowski je nakon lošeg dodavanja Ter Stegena izašao sam pred golmana Barcelone, ali se on iskupio i odbranio njegov udarac.

28' - Goooooooooool! Gnabry postiže treći gol za Bayern i svom timu donosi veliku prednost.

27' - Velika prilika za Bayern! Ter Stegen je sjajno odbranio pokušaj Lewandowskog iz blizine.

22' - Gooooooooooooool! Bayern opet dolazi u vodstvo, sada je Perišić pogodio nakon asistencije Gnabryja.

18' - Goretzka šutira nakon kornera za Bayern, ali lopta ide preko gola.

12' - Novi opasan napad Bayerna, Pique je dva puta spasio ispred Lewandowskog. Nestvaran nogomet na početku meča, ovo je istinski spektakl.

Pogledajte pogotke Müllera za Bayern i Alabe koji je postigao autogol za Barcelonu.

10' - Stativa! Nova velika šansa za Barcelonu, Bayern se izvukao sada.

9' - Velika prilika za Suareza! Izašao je sam pred Neuera, ali mu golman Bayerna brani udarac.

7' - Gooooooooooooool! Barcelona stiže do poravnanja, Alaba je postigao autogol i vratio tim iz Španije u igru.

4' - Gooooooooooool! Müller pogađa nakon asistencije Lewandowskog. Nijemac i Poljak su odigrali sjajan dupli pas, a nakon toga njemački reprezentativac matira nemoćnog Neura.

3' - Velika prilika za Barcelonu! Roberto je tražio Suareza, Neuer u posljednji trenutak izbija loptu.

1' - Počeo je meč u Lisabonu!

20:55 - Sve je spremno za početak meča!

Još jedna zanimljivost. Na klupi Barcelone nalazi se Griezmann, igrač kojeg je klub platio 120 miliona eura, kao i Ousmane Dembele kojeg je klub platio 105 miliona eura.

Još jedan igrač Barcelone, ali onaj koji igra na posudbi u Bayernu, Philippe Coutinho, također je na klupi za rezervne igrače, a njega je katalonski klub platio 120 miliona eura.

20:50 - Susret se, još jednom podsjećamo, igra u Lisabonu, gdje će se igrati završnica Lige prvaka. Plasman u polufinale već su osigurali PSG i Leipzig, a nakon duela Barcelone i Bayerna, posljednji polufinalni par će biti poznat nakon susreta Manchester Cityja i Lyona.

20:45 - Posljednji put ova dva tima sastala su se u polufinalu Lige prvaka 2015. godine, a u tom dvomeču bolja je bila ekipa Barcelone kada je nakon pobjede od 3:0 u prvom meču sačuvala prednost i porazom od 3:2 u uzvratu osigurala finale protiv Juventusa, nakon čega su osvojili titulu prvaka Evrope.

Prije toga, Bayern je 2013. godine izbacio Barcelonu, također u polufinalu, a oni su ih tada porazili u obje utakmice (4:0, 0:3)

20:25 - Njegov kolega na suprotnoj strani Hans-Dieter Flick kaže kako je spremio plan za Messija.

"Mesi je nevjerovatan igrač, ali mi smo spremili plan kako ga zaustaviti. Protiv njega se može braniti jedino timski. Igrat ćemo pametno i stavljati ga pod pritisak", poručio je Flick.

20:25 - Ako se po jutru dan poznaje, večeras nas očekuje pravi spektakl!

Prva dva četvrtfinalna duela donijela su nam pregršt uzbuđenja, a ne sumnjamo da će tako biti i večeras kada na stadionu Da Luz arbitar Damir Skomina u 21 sat da znak za početak susreta.

Barcelona, koja je ostala bez titule u Španiji, sezonu može spasiti jedino osvajanjem Lige prvaka. Katalonci se uzdaju u Messijevu magiju, no s druge strane se nalazi ekipa koja je u najboljoj formi trenutno u Evropi.

"Bayern je kompletna ekipa. Mogu napraviti nevjerovatan presing, brane se dobro, a u napadu imaju mnogo opcija. No, mi znamo igrati protiv presinga i znamo kako ih možemo ugroziti. Ne očekujem da će jedna ekipa dominirati. Ko iskoristi ponuđene prilike proći će dalje", rekao je trener Barcelone Quique Setien.

20:17 - S druge strane, trener Bayerna Hansi Flick odlučio je u prvu postavu uvrstiti Ivana Perišića, a na klupi je ostao Kingsley Coman, kao i Coutinho.

20:15 - Zanimljivo, Antonie Griezmann, igrač Barcelone koji je Atletico Madridu plaćen 120 miliona eura, ovaj meč počinje s klupe za rezervne igrače, a trener Barcelone odlučio je prednost dati i Sergiju Robertu isperd Ivana Rakitića.

20:13 - Za Bayern igraju: Neuer; Kimmich, Boateng, Alaba, Davies; Goretzka, Thiago; Gnabry, Müller, Perišić; Lewandowski.

Barcelona igra u sastavu: Ter Stegen; Semedo, Pique, Lenglet, Jordi Alba; Busquets, De Jong, Sergi Roberto, Arturo Vidal; Messi i Luis Suárez.
20:12 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos trećeg četvrtfinalnog meča u Ligi prvaka, a u Lisabonu se večeras igra veliki derbi između Barcelone i Bayerna. Susret se igra se početkom u 21 sat, a tekstualni prijenos utakmice možete pratiti na portalu Klix.ba