U odbrani naslova
0

Barca na Valladolid bez Xavija i Maxwella

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Potvrdu naslova nogometnog prvaka Španije Barcelona će sljedećeg vikenda u posljednjem kolu Primere tražiti bez dvojice prvotimaca, lijevog beka Maxwella i veznjaka Xavija Hernandeza.

Obojica su tokom dvoboja kod Seville u subotu (3-2 pobjeda Barcelone) zaradili suspenzivne (pete) žute kartone, ali obojica su također povrijeđeni.

Brazilac je bio zamijenjen u drugom poluvremenu zbog povrede butnog mišića, te će se tek nakon pretraga znati koliko je ozbiljno stradao.

Španski reprezentativac Xavi već desetak dana pati zbog povrede lista. Igrao je protiv Villarreala i Seville uz prijetnju pogoršanja povrede i propuštanja Svjetskog prvenstva. Njegov peti žuti karton u Sevilli, koliko god loša vijest bio za Guardiolu, iznimno je dobra za španjskog selektora Vicentea del Bosquea.

S obzirom na činjenicu da se od povrede zadnje lože još nije sasvim oporavio Iniesta, Barcelona će imati problema sa sastavljanjem ofanzivnog dijela veznog reda za sraz s utopljenikom Valladolidom. Ulogu organizatora igre na sebe će stoga više morati preuzimati Leo Messi.

Barcelona mora pobijediti u subotu na svom stadionu da bi odbranila naslov prvaka.