Najavio utakmicu
47

Barbarez žali posrnulog velikana: Dani slave su prošlost, uvenuli su i postali prosječan klub

H. H.
Sergej barbarez (Foto: Instagram)
Sergej barbarez (Foto: Instagram)
Werder Bremen u subotu dočekuje Union Berlin u duelu ekipa koje su u nezavidnom položaju u Bundesligi, a susret je najavio nekadašnji reprezentativac BiH i bivši član Uniona Sergej Barbarez.

U intervju za DeichStube portal, Barbarez je istakao žal za posrnulim velikanom iz Bremena koji se posljednjih sezona uglavnom bori za opstanak.

"Igrao sam protiv Franka Baumanna i Clemensa Fritza. Žao mi je dvojice kolega koji su sada glavni u klubu. Mislim da su u Bremenu dovoljno realni da znaju da je borba za opstanak ponovo počela", rekao Barbarez.

Sa Barbarezove tačke gledišta, odlučujući faktor Werderove krize je nedostatak finansijskih sredstava.

"Dani slave u Ligi prvaka su davno prošli. Werder više nije stari Werder. Žao mi je što je Bremen uvenuo i postao potpuno prosječan prvoligaš", kaže 52-godišnjak.

S druge strane, Barbarez je igrao za Union Berlin tri godine, između 1993. i 1996. kada su snovi o Bundesligi i Ligi prvaka još bili daleko.

"Doživio sam taj poseban duh Uniona. Ono što su navijači tada radili bilo je jedinstveno. Igrao sam za nekoliko klubova, ali tri godine u Unionu su bile jedinstvene", naglasio je Barbarez koji se nada da će njegov bivši tim brzo prevazići krizu.

Barbarez je pored ove ekipe u Njemačkoj nastupao za Hannover, Borussiju Dortmund, HSV, Hansu i Bayer Leverkusen.