Nogomet
12

Bahrudin Atajić: Nedostajao mi je nogomet, sa SJK-om želim osvojiti duplu krunu

Piše: D. B.
Dvadesetjednogodišnji bh. nogometaš Bahrudin Atajić je nakon odlaska iz Celitca u septembru prošle godine prije nekoliko dana pronašao novi klub, a to je finsjki Seinajoen JK (SJK). U razgovoru za portal Klix.ba je otkrio razloge zbog kojih je napustio Škotsku, zbog čega nije igrao u proteklih nekoliko mjeseci, a govorio je i o svojim očekivanjima od nastavka sezone.
Bahrudin Atajić
Bahrudin Atajić

Atajić je odlučio napustiti Celtic zbog manjka prilika za igru, ali i druge ponude.

"Nisam dobijao šansu u Celticu, a onda se pojavio jedan klub iz Grčke, koji je bio zainteresovan za mene. Raskinuo sam ugovor sa Celticom, a onda sam se predomislio što se tiče odlaska u Grčku, pa sam ostao u Švedskoj", izjavio je Atajić.

Njegov raskid ugovora je poprilično iznenadio bh. javnost s obzirom da je bio zvijezda u usponu i potencijalni reprezentativac BiH. Svi su očekivali da brzo pronađe novi klub, ali se to nije dogodilo. Atajić je jednostavno nestao s nogometne scene.

"Drago mi je što se ljudi interesuju, hvala im. Međutim, ja se nisam udaljio s nogometnog terena, samo nisam imao klub. Trenirao sam redovno i održavao kondiciju. Postojao je problem koji me je sprečavao da potpišem za bilo koji klub do februara, ali ne želim govoriti o tome. Ponuda sam imao nekoliko", rekao je Atajić.

Prije nekoliko dana je dvadesetjednogodišnji napadač potpisao ugovor sa finskim SJK-om.

"Potpisao sam jednogodišnji ugovor. Ovo je veoma dobar i ozbiljan klub, koji je osnovan 2007. godine. Prošle godine je bio na drugom mjestu na tabeli, a ove sezone nam je cilj da osvojimo ligu, kup i da se plasiramo u Evropu", kazao je bh. nogometaš.

Nogomet mu je, kako kaže, mnogo nedostajao.

"Moram reći da mi je nedostajalo pravo takmičenje. Drago mi je što sam se vratio, jedva čekam april i utakmice", jasan je bio Atajić.

On smatra da neće biti problema s povratkom u vrhunsku formu.

"U dobroj sam formi, trenirao sam i pomalo igrao u Švedskoj, nisam puno izgubio u ovih nekoliko mjeseci. Ipak, treba mi malo vremena da uhvatim top formu", izjavio je novi igrač SJK-a.

Atajić se nada da će u skoroj budućnosti zaslužiti poziv u reprezentaciju BiH.

"To mi je cilj svakako. Nastup za BiH bi bio ostvarenje najvećeg sna", završio je Atajić.