Nogomet
66

Asmir Begović se družio sa osnovcima na fudbalskom turniru Nova Vita 2016

Klix.ba
Golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i zaštitno lice bh. brenda Nova Vita, Asmir Begović, danas je bio specijalni gost fudbalskog turnira Nova Vita 2016 koji je za učenike osnovnih škola sa područja Opštine Ilidža organizovala kompanija PAK Centar.

Uz dodjelu nagrada i poklona, Begović se družio sa svim učesnicima i spremno odgovorio na sva njihova pitanja te tako podijelio svoja sportska iskustva. Na turniru je učestvovalo 11 osnovnih škola, a u finalnom meču, Šesta osnovna škola Ilidža pobijedila je Desetu osnovnu školu Ilidža.

Naglašavajući da je jako sretan što se imao priliku družiti sa djecom i razgovarati o početku nove školske godine, Asmir Begović je istakao da ga je oduševila njihova energija.

"Svaki put kada dođem u našu državu radujem se ovakvim druženjima. Bilo mi je super razgovarati sa djecom i odgovoriti na sva njihova pitanja. Kao sportista, uvijek podržavam ovakve događaje i nadam se da će ih biti više u našoj državi", rekao je Begović koji je na kraju dodijelio nagrade najboljem igraču i golmanu turnira, a to su Ajdin Jusupović iz Desete osnovne škole Ilidža i Aldin Gusinac iz Šeste osnovne škole Ilidža.

"Projekti kao što je ovaj dio su strategije društveno odgovornog poslovanja kompanije PAK Centar i brenda Nova Vita. Na ovaj način želimo doprinijeti lokalnoj zajednici kroz poticanje mladih na bavljenje sportom", naveo je direktor kompanije PAK Centar, Nijaz Đip, te se zahvalio Prvoj osnovnoj školi i Opštini Ilidža na pomoći u organizaciji turnira.

Osvježavajući vitaminski instant napitak – NovaVita, nalazi se na tržištu BiH već devet godina. Tradicija u proizvodnji i plasmanu visokokvalitetnog proizvoda, proizvodni kapaciteti, kvalificirano osoblje, stabilni odnosi sa kupcima i dobavljačima, kao i izvrsno poznavanje kulturološkog okvira u kojem kompanija posluje, snage su koje stoje iza brenda Nova Vita kako bi uspješno odgovorile na sve eventualne izazove tržišta. Kao potvrdu kvalitete kompanija je dobila certifikat FSSC 22000 za sigurnost i zdravstvenu ispravnost hrane.