Naslijedio Slomku
26

Asif Šarić na klupi Hannovera, dvostrukog prvaka Njemačke

F. Z.
Foto: Hannover96.de/Asif Šarić i Lars Barlemann
Foto: Hannover96.de/Asif Šarić i Lars Barlemann
Dvostruki prvak Njemačke, koji ovih dana bilježi izuzetno loše partije u njemačkoj 2. Bundesligi Hannover smijenio je dosadašnjeg trenera Mirka Slomku.

Njemački stručnjak, koji je najveći trag ostavio upravo u Hannoveru i Schalkeu, rastao se s klubom iz Donje Saksonije nakon što je njegova ekipa upisala tri uzastopna remija u Zweiti.

Njega će na trenerskoj klupi, makar privremeno, zamijeniti Bosanac Asif Šarić koji u trenerskoj službi Hannovera radi od 2017. godine. Prethodno je čak devet godina radio u redovima Paderborna. Šarić ima 54 godine i rođen je u Tuzli.

U Hannoveru su odlučili da ekipu do reprezentativne pauze (jedno kolo) vodi trenerski tandem Asif Šarić i Lars Barlemann. Oni će ekipu voditi u duelu sa šestoplasiranim Heidenheimom, a duel je na rasporedu u večernjem terminu u ponedjeljak (20:30 sati). Nakon reprezentativne pauze Hannover bi trebao odlučiti ko će definitivno naslijediti Slomku na klupi, javljaju njemački mediji.

Hannover zauzima 13. mjesto na tabeli i ima devet bodova manje od mjesta koje garantuje doigravanje za ulazak u Bundesligu naredne sezone.