Nogomet
3

AS: Real i Tottenham se dogovorili, Bale će biti prodat za 84 miliona eura

Totalsport
Gareth Bale (Foto: Arhiv/AFP)
Gareth Bale (Foto: Arhiv/AFP)
Španski AS je u petak donio nove informacije o velškom nogometašu Garethu Baleu u kojima tvrde da je dogovor Reala i Tottenhama postignut.

AS piše kako su se dva kluba dogovorila o cifri od 84 miliona eura samog transfera, plus sedam miliona koji otpadaju na određene bonuse.

Ako je to tačno i ako po takvim uvjetima Bale dođe u Real, njegov transfer ipak neće postati najskuplji u historiji. U tom slučaju prodaja Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda u madridski klub za 96 miliona eura ostaje rekordna.

Ovo je samo još jedna epizoda u "slučaju Bale" i vrlo brzo će se saznati je li i tačna. No, po njoj cifre od 99, 105 ili čak 120 miliona otpadaju.

Spominje se, isto tako, da je Tottenham sada daleko mirnije pristupio prodaji svog najboljeg igrača nakon što su zadnjih dana dovedeni Lamela i Eriksen.

Inače, neki su španski mediji zadnjih dana pisali kako se Cristianu Ronaldu nije svidjela kompletna pompa oko Velšanina. Neki su govorili da je Portugalac bio protiv njegovog dolaska, a drugi da mu je krivo što će baš Bale srušiti njegov rekord u visini transfera.