Euforija u Arsenalu
0

Arteta razbjesnio navijače Liverpoola nakon što je odglumio Kloppa tokom slavlja

N. K.
Arteta glumio Kloppa (Foto: Screenshot)
Arteta glumio Kloppa (Foto: Screenshot)
Arsenal je u derbiju 23. kola engleskog nogometnog prvenstva na svom terenu savladao Liverpool rezultatom 3:1, a nakon utakmice trener Topnika Mikel Arteta je izveo potez koji je odmah zapalio društvene mreže.
Naime, Španac je u stilu kolege sa suprotne strane došao do centra terena i navijače Arsenala pozdravio poznatim Kloppovim načinom proslave.

Naravno, tim potezom je posebno naljutio navijače Liverpoola.

Podsjetimo, Arsenal je do prednosti stigao u 14. minuti nakon što je Odegaard sjajno proigrao Havertza koji je izašao sam pred Alisona koji mu je odbranio udarac, ali lopta se odbila do Sake koji je bio skoncentrisan i zatresao mrežu.

U trećoj minuti nadoknade prvog dijela Raya nije na vrijeme izašao pokupiti jednu loptu koju je gradio Saliba, a potom se ona odbila od Gabriela u mrežu.

Međutim, gosti su u 67. minuti uzvratili poklon. Van Dijk je sada gradio loptu za svog golmana, Alison ju je u pokušaju ispucavanja promašio te ostavio Martinelliju prazan gol što Brazilac nije propustio.

Konačnih 3:1 postavio je Trossard u drugoj minuti nadoknade drugog dijela nakon krasne solo-akcije kada je loptu poslao kroz noge Alissona.