Nogomet
367

Arežina putuje sa Zmajevima u Japan: Čast mi je što ću obući dres reprezentacije, to je moj najveći uspjeh

Piše: D. B.
Filip Arežina (Foto: Klix.ba)
Filip Arežina (Foto: Klix.ba)
Dvadesettrogodišnji nogometaš aktuelnog prvaka Zrinjskog Filip Arežina dobio je poziv selektora nogometne reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića za nastup na Kirin kupu u Japanu. Mladi nogometaš je u izjavi za portal Klix.ba izrazio veliko zadovoljstvo zbog poziva te je istakao da će dati sve od sebe kako bi pomogao Zmajevima u Japanu.

Nakon što je prije nekoliko godina zaigrao za Zrinjski i reprezentaciju BiH Arežina je važio kao veliki talent i izuzetno perspektivan nogometaš. Međutim, uslijedio je pad u njegovoj karijeri, kratko je boravio u Olimpicu, a potom je igrao za hrvatskog niželigaša NK Rudeš. Mnogi su tvrdili da je njegova karijera završena, no, Filip je odlučio dokazati da griješe, da on nije zaboravio igrati nogomet te da je nogometaš visoke klase. Vratio se u formu igrajući za Rudar iz Prijedora, potom je uslijedio povratak u Zrinjski i osvajanje titule prvaka BiH, a sada je stigao i poziv u reprezentaciju BiH.

"Kada su ljudi počeli pričati svašta o meni, pa i da sam propao, nastavio sam raditi još više. Želio sam prije svega sebi dokazati da mogu uspjeti, pa onda i svima ostalima. Uspio sam u tome, poziv u A reprezentaciju mi je najveći uspjeh u karijeri, povjerenje selektora Baždarevića sve govori", izjavio je Arežina.

Zmajevi će u Japanu igrati ozbiljno sa željom da pobijede. Filip očekuje debi te namjerava opravdati poziv u najbolju selekciju naše zemlje.

"Mi ne idemo na izlet u Japan, želimo pobijediti u utakmicama koje budemo igrali. Očekujem debi, ne vjerujem da bi me selektor zvao da popunim broj. Šta god da bude, čast mi je što ću obući dres reprezentacije BiH. Dat ću sve od sebe", rekao je nogometaš Zrinjskog.

Kratko je komentarisao poraz reprezentacije BiH u nedjeljnoj prijateljskoj utakmici sa Španijom.

"Loše smo otvorili utakmicu, primili smo dva rana gola, dok je drugo poluvrijeme bilo bolje. Ipak, naš državni tim može kvalitetnije igrati, rezultat sa Špancima nije realan", završio je Arežina.

Osim Arežine, u Japan će s reprezentacijom otputovati i Rade Krunić. Zmajevi 3. juna u polufinalu igraju protiv Danske. Drugi polufinalni par čine Japan i Bugarska.