Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sudeci po dosadasnjim kriterijima NSBIH prema FKS, nemamo se sta nadati od ovoga. Ja iskreno neznam dali je ovaj savez do sada donio ikakvu pozitivnu odluku u korist kluba, mislim nikada, jer uvijek i stalno je bilo na teret naseg Sarajeva. 04.10.2009 - 04.10.2013 Istina za Vedrana, RIP!!!
Policija snosi odgovornost jer su dozvolili da kreteni pretrce cijeli teren????Trebali su biti izgrednici zavaljeni poslije samo par metara a nisu. Policija nije bila ispred sjevera a trebala je jer :"Na sjeveru uvijek spica......"
ako mi eko od pitara moze odgovoriti sta je bio povod ulaska huligana Hz-a na travnjak stadiona Asim Ferhatovic - Hase?
Ok. Znaci sve je jasno ovdje. Kazna zasluzena.
sto bi iko nastavljao na njihovom mjestu, ako moze dobiti bodove za zelenim stolom
samo bih želio naglasiti paradox! FKS je kažnjeno radi huliganizma! FKS i tužilaštvo NE MOŽE kazniti izgrednike po istom osnovu, jer ne postoji zakon koji reguliše tu materiju. pitanje: kako FKS može biti kažnjeno i kako mu se mogu propisati sankcije koje pravno ne egzistiraju???? kako kazniti izgrednike kad nema zakonske regulative, a šteta FKS-u je počinjena???? zašto kažnjavati FKS kad je huliganizam globalni problem??? anglosaxsonski presedan: formalno pravno moguće je kazniti FKS kao trpioca prethodne kazne, ako u budućnosti bilo koji huligan na bilo koje stadionu u bih napravi izgred. to se odnosi i na strance koji izgrad naprave na stadionima bih. paradox u paradoxu. pokazuje koliko nam je sposobna takmičarska komisija i koliko njihova odluka nema veze sa odlučnim činjenicama i stvarnim dešavanjem
ne jedi ba. pisao sam o sistemu sankcionisanja, a ne o propustu u organizaciji. pravilnik mora biti baziran na zakonu. ne mogu se propisivati sankcije koje nisu predviđene zakonom!!! analogijom, zaslužio je bičevanje, pa ćemo ga izbičevat iako to nije zakonom predviđeno. ili bilo koja kazna koja nema zakonsko uporište
"huliganstvo" i "huliganizam" imaju iste semantičke konotacije pa je svejedno kako ćeš reći ili napisati moj mujaga, problem nije što neće ili ne mogu da razumiju, nego što je kazna orkestrirana iz drugog centra. ako kazne "borac" zbog očiglednog nepoštivanja pravila po označenom ponovnom nastavku meča, odmah će početi prijetnje napuštanjem lige, islaskom svih klubova iz rs-a i otcijepljenjem i formiranjem zasebne lige. FSBiH zde linijom manjeg otpora i zato imamo paradoxalne situacije. primjeri: udaranje sadovića, zastava sa kukastim krstom na stadionu u širokom, zastava vrs u lukavici, veličanje genocida u srebrenici itd. a nigdje zakona koji to sankcioniše. sankcije se 'udaraju' onima koji će iste da istrpe i koji se neće buniti.
Najpoštenije bi bilo da se tekma ponovo odigra !!!