Nogomet
52

Anel Hadžić: Zamalo sam zaplakao kad sam dobio poziv od Sušića

Klix.ba
Anel Hadžić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Anel Hadžić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Anel Hadžić, bh. reprezentativac koji nastupa u dresu Sturma iz Gratza, govorio je o svom iskustvu među Zmajevima i na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu. Otkrio je 24-godišnji veznjak gdje bi volio igrati, sa kim se najviše druži o reprezentativaca, kako se osjećao kad je dobio poziv od selektora Safeta Sušića.

Hadžić je na Mundijalu u Brazilu odigrao nešto više od 60 minuta, u utakmici protiv Irana. Kako kaže, nakon nastupa na SP dobio je nekoliko ponuda klubova iz Serije A i Premiershipa. Međutim, kako kaže, nikada neće zaboraviti trenutak kad je od Sušića dobio poziv da se priključi Zmajevima.

"Zamalo sam zaplakao. Bila je velika čast predstavljati moju zemlju na tom nivou. Iskreno, sanjao sam to cijeli život i sada se san ostvario. Igrati pored igrača kao što su Edinn Džeko, Miralem Pjanić i Vedad Ibišević je nešto posebno. Oni su vrhunski igrači, svjetska klasa i kad sam debitovao protiv Irana, osjećao sam veliki ponos", kazao je Hadžić u intervjuu za portal Sport Pulse.

"U reprezentaciji sam sa svima dobar, ali ako bih morao nekoga imenovati to su Senijad Ibričić i Muhamed Bešić. Ibričić dolazi iz istog dijela Bosne iz kojeg sam ja, a Bešić je bio moj cimer".

Kaže kako svi mogu biti zadovoljni igrama reprezentacije na Mundijalu i da im je bila želja proći u osminu finala.

"Mislim da smo imali kvalitet za to. Ko zna šta bi se desio da sudija nije poništio gol Edina Džeke protiv Nigerije. Ne znam šta će biti na SP za četiri godine, ali za Euru 2016. godine imat ćemo svoju riječ", dodaje 24-godišnji Hadžić.

Od Pjanića je, dodaje, mnogo naučio .

"On je nevjerovatan igrač. Naučio sam puno i od Edina Džeke i drugih igrača. Dočekali su me kao člana porodice. Oni su iskusniji od mene i njihovi savjeti su mi mnogo pomogli", kaže Anel.

Ovog ljeta će, kako kaže, najvjerovatnije napustiti Austriju i otići u italiju ili Englesku.

"Menadžer mi je rekao da ima ponude dva engleska kluba i jednog iz Serije A. U narednih pet ili šest dana znat ću gdje idem", govori Hadžić koji ipak preferira talijanski stil nogometa i da mu je san da jednog dana zaigra tamo.