Nogomet
0

Ancelotti: Volio bih i iduće godine biti u Parizu, ali...

Totalsport
Carlo Ancelotti (Foto: Arhiv/AFP)
Carlo Ancelotti (Foto: Arhiv/AFP)
Carlo Ancelotti sa svojim Paris St. Germainom juri prema naslov prvaka u francuskom Le Championnatu. Posljednjih sedmica su se pariski nogometaši odvojili od pratnje.

Trenutno Lyon za njim zaostaje šest bodova, dok Marseille ima osam bodova manje. Ancelotti usporedno s domaćim prvenstvo mora kvalitetno pripremiti ekipu i za Ligu prvaka, gdje su ambicije PSG-a velike, kako bogatih vlasnika kluba, tako i navijača. Već ove sedmice će PSG odigrati prvu utakmicu osmine finala tog takmičenja, a suparnik je Valencia i to na Mestalli.

Tokom januarskog prijelaznog roka Ancelotti je nevoljko slušao priče o tome kako bi ga ubrzo mogao na toj dužnosti zamijeniti Jose Mourinho, no danas, samo nekoliko sedmica kasnije, gotovo ponizno govori:

"Ugovor mi traje do kraja sezone, s tim da postoji stavka o jednogodišnjem produženju ako izborimo nastup u Ligi prvaka i iduće sezone, što će se vjerovatno dogoditi. Moja je želja ostanak i dalje, u bilo kojem slučaju, ali je pitanje što klub misli o tome. Nisam razgovarao s našim čelnicima, ali imat ćemo vjerojatno dosta razgovora na tu temu", rekao je Ancelotti i dodao:

"Trenerski posao je takav. Ne znam hoće li gazde biti zadovoljne mojim radom i rezultatima na kraju sezone. Pariz je predivan, u klubu mi je lijepo i imam želju ostati, ali ko će znati kakva će biti odluka."