Nogomet
20

Almir Hurtić ostaje trener FK Sarajevo i sljedeće sezone

Piše: D. B.
Aktuelni trener FK Sarajevo Almir Hurtić bit će šef stručnog štaba kluba sa Koševa i naredne sezone, odlučio je Upravni odbor.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo na sjednici održanoj u srijedu odlučio da će dužnost šefa stručnog štaba prvog tima u nadolazećoj takmičarskoj sezoni 2016/17 obavljati Almir Hurtić, četrdesetčetverogodišnji fudbalski stručnjak, koji dolazi iz trenerskog kadra FK Sarajevo.

Hurtić je u dosadašnjem toku sezone dva puta vršio dužnost privremenog trenera prvog tima, a ostvario je učinak od osam pobjeda, jedan nerješen rezultat, te dva poraza.

"Upravni Odbor FK Sarajevo smatra da ovim imenovanjem treba da se obezbijedi kontinuitet rada struke te da će ovo imenovanje omogučiti logičnu implementaciju mladih fudbalera iz Akademije u prvi tim s obzirom da je Almir Hurtić obavljao do sada dužnost Šefa Akademije našeg kluba. FK Sarajevo Almiru Hurtiću i njegovim pomoćnicima u stručnom štabu prvog tima našeg kluba želi mnogo sreće i uspjeha u predstojećim utakmicama", saopćeno je iz kluba.