Skupština Bordo tima
0

Alen Hujić najozbiljniji kandidat za predsjednika FK Sarajevo

Piše: Edin Isanović
Alen Hujić (Foto: Klix.ba)
Alen Hujić (Foto: Klix.ba)
U sali Općine Centar danas će se u 17:00 sati održati vanredna Skupština FK Sarajevo. Delegati će izabrati predsjednika i potpredsjednika Skupštine, predsjednika i članove Upravnog odbora, predsjednika i članove Nadzornog odbora, a bit će formiran i Stručni kolegij Bordo tima.

Kako smo uspjeli saznati, najozbiljniji kandidat za novog predsjednika tima sa Koševa je Alen Hujić. On bi trebao naslijediti Amira Rizvanovića.

Inače, Hujić obavlja funkciju izvršnog direktora Bosna Sunce osiguranja.

Osim predsjednika, Sarajevo će nakon dugo vremena dobiti kompletan Upravni odbor od jedanaest članova. Činit će ga ugledne osobe koje će zajedničkim snagama pokušati Bordo tim vratiti na stare staze uspjeha.

Na Skupštini će se govoriti o realizaciji projekta uplate novčanih sredstava u FK Sarajevo u cilju stjecanja upravljačkih, odnosno glasačkih prava. Osim toga, raspravljat će se o radu kluba u 2012. godini.

Podsjetimo, krajem prošle godine pojedini članovi UO podnijeli su ostavke. Nakon toga formiran je Kolegij kluba, koji su činili Dino Selimović, Adnan Hadžimuratović, Miladin Vidaković, Elvir Kantardžić i Senad Repuh.