Nogomet
254

Alen Halilović: Hvala ljudima u BiH što su razmišljali o meni

Klix.ba
Alen Halilović (Foto: AFP)
Alen Halilović (Foto: AFP)
Kao što je i ranije izjavio, mladi nogometaš Alen Halilović nije se dvoumio prilikom izbora reprezentacije za koju će igrati.

Mladić koji će 18. juna napuniti 17 godina našao se na spisku hrvatskog selektora Igora Štimca za utakmice protiv Škotske i Portugala, a u intervjuu za Sportske novosti je poručio: "Volim, cijenim i poštujem Bosnu i Hercegovinu, ali odabrao sam Hrvatsku".

Istakao je da su mediji cijelu priču o njegovom odabiru reprezentacije "previše napumpavali", ali da se on na to nije obazirao. Otkrio je da je sa Štimcem, Šukerom i Mamićem razgovarao dok je s Dinamom bio na pripremama u Međugorju.

"Svi su mi dali maksimalnu podršku, niko me ni na šta nije tjerao. Rekli su mi da sam donesem odluku. Ja sam tako i postupio. Sâm sam donio odluku koja se zvala Hrvatska", poručio je Halilović i dodao: "Rođen sam u Hrvatskoj, tu sam počeo igrati nogomet, prošao nogometnu školu u Dinamu, ovdje mi je većina prijatelja, uostalom, igram za Dinamo i ovdje živim. Imam ja prijatelja i u Bosni, djed i baka mi tamo žive, u selu Klokotnica. Imam veza s Bosnom, uvijek ću ih imati, veseli me kad tamo odem, ali nogomet ću igrati za hrvatsku reprezentaciju".

U reprezentaciji BiH su ga privlačili vrhunski nogometaši i ne krije da je razmišljao o svojim bosanskim korijenima, te se zahvalio ljudima iz naše zemlje što su razmišljali o njemu.