Nogomet
66

Adnan Zahirović: Edin i Vedo mogu probiti svaku odbranu

Piše: D. B.
Adnan Zahirović
Adnan Zahirović
Nogometna reprezentacija BiH u petak igra kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine protiv reprezentacije Slovačke na Bilinom Polju u Zenici, a naš reprezentativac Adnan Zahirović je najavio pobjedu Zmajeva.

Zahirović je istakao svoju spremnost, kao i spremnost kompletne ekipe.

"Atmosfera je dobra među saigračima, naporno radimo i spremamo se za važnu utakmicu koja nas očekuje. Što se mene tiče, u dobroj sam formi i spremno dočekujem susret sa Slovacima", izjavio je Zahirović za portal Klix.ba.

On očekuje zahtjevnu utakmicu protiv Slovaka, ali i pobjedu izabranika selektora Safeta Sušića.

"Nezahvalno je prognozirati rezultat, ali sam uvjeren da, ukoliko odigramo onako kako inače igramo u Zenici, naša pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Igrat ćemo pred punim stadionom, a znamo koliko nam znači podrška naših navijača na Bilinom Polju. Očekuje nas teška utakmica jer Slovačka ima respektabilnu ekipu, ali mi smo snažniji i očekujem pobjedu", kazao je Zahirović.

Saigrače je posebno upozorio na pojedine igrače.

"Imaju nekoliko sjajnih igrača poput Hamšika, Weissa, Šestaka i Jakubka, na koje trebamo obratiti posebnu pažnju. Ipak, očekujem da će lopta biti više u našem posjedu te da će oni brinuti o nama, a ne mi o njima", smatra Zahirović.

Iako respektuje protivnika, smatra da naši napadači imaju način za postizanje pogodaka.

"Džeko i Ibišević mogu probiti svaku odbranu, pa tako i slovačku", jasan je bio Zahirović, koji je uvjeren u plasman Zmajeva na SP u Brazil 2014. godine.

Nakon što je nastupao za Spartak Nalchik i Dinamo Minsk, Zahirović je ovog ljeta potpisao ugovor za njemačkog drugoligaša, ekipu Bochuma.

"Mogu reći da sam zadovoljan i sretan u novom klubu, koji je sjajno organizovan. U prošlom kolu sam u igru ušao s klupe, a nadam se da ću uskoro izboriti i mjesto u početnom sastavu", završio je Zahirović.