sport
0

Neum: Prvoligaški status izborili šahisti iz Sanskog Mosta i Kaknja

FENA
U Neumu je u toku 14. ekipno prvenstvo Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine koje se uz učešće preko 300 takmičara iz zemlje i inozemstva igra u okviru Prve A i B lige sa po deset ekipa i Druge lige sa 16 ekipa.

Drugoligaši su završili takmičenje nakon sedam odigranih kola, a status prvoligaša stekli su članovi Š.K. Dr. Dido iz Sanskog Mosta i Š.K. Rudar iz Kaknja.

Konačna tabela:

Š.K. Dr. Dido 12 meč bodova, Rudar i Brčanska Malta po 10 meč bodova, Alpong 9 meč bodova, Bjelašnica i Š.K. Vučkovci po 8 meč bodova, Š.K. Srebrenik, Preporod Breza, Krivaja, Š.K. Živinice, Š.K. Vitkovići i Š.K. Gračanica po 7 meč bodova, August Cesarec 6 meč bodova, Salih Čaušević 4 meč bodova, Š.K. Bužim 3 meč bodova i

O.Š.K. Dama bez meč bodova.

Prvoligaši su odigrali pet kola u A ligi vodi ''Napredak'' iz Sarajeva sa 10 meč bodova, a slijedi Š.K. Banovići i O.Š.K. Živinice sa po sedam, Š.K. Sarajevo šest, itd.

U B ligi na čelu tabele su ''Čelik'' iz Zenice i tuzlanski Š.K. ''Sloboda'' sa po 10 meč bodova, a slijede Š.K. Travnik i ''Jedinstvo 1954.'' sa po 7, ''Sahat kula'' 6, Š.K. Stari Grad 5 itd.

Prvenstvo se završava 31. augusta.