Pokušaj pljačke
2

Nekadašnjeg NFL igrača Recheja Caldwella ubili provalnici iz zasjede

N. K.
Reche Caldwell (Foto: Twitter) (Foto: EPA-EFE)
Reche Caldwell (Foto: Twitter) (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji igrač NFL klubova San Diego, New England, Washington i St. Louisa Reche Caldwell (41) surovo je ubijen u Tampi u pokušaju pljačke kada su mu provalnici napravili zasjedu.

Caldwell je, kako prenose američki mediji, upao u zasjedu nekoliko muškaraca koji su namjeravali da ga opljačkaju.

Igrač koji je bio upamćen po ispuštanju dva čuvena pasa od Toma Bradyja pogođen je u nogu i grudi iz vatrenog oružja, a preminuo je u vozilu hitne pomoći.

"Uvijek si znao da nas nasmiješ i obasjaš nam srca, uvijek si imao najveći osmjeh. Uvijek si imao velike priče. Tužno je čuti ove vijesti o smrti mog saigrača. Neka Bog pogleda njegovu porodicu u ovim teškim trenucima", napisao je Benjamin Watson, nekadašnji saigrač iz Patriotsa.

Inače, Caldwell je imao i problema sa zakonom budući da je osuđen na 27 mjeseci zatvora zbog posjedovanja narkotika 2015. godine.

"Neću nikoga kriviti za svoje greške, neću svaliti krivicu na moje obrazovanje, grad, porodicu. Imam sjajnu porodicu, djetinjstvo, odrastao sam na divnom mjestu. Radi se samo o tome da sam zalutao, da sam bio okružen lošim ljudima i da sam napravio loše izbore. Sve je do mene", rekao je svojevremeno Caldwell u intervjuu za ESPN dok je još bio u zatvoru.