Predstavljali našu državu
31

Mladi bh. golferi učestvovalo na omladinskom turniru u Padovi

N. K.
Golf turnir za omladinske kategorije "Venice Open 2022" održan je od 17. do 20. augusta u Padovi na golf terenima Golf Della Montecchia i Golf Club Frassanelle.

Na takmičenju se nadmetalo 350 mladih golfera iz 40 država svijeta podijeljenih u sedam starosnih kategorija. Neki od učesnika su najbolji na svijetu u svojim kategorijama te su ovaj turnir iskoristili kao kvalifikacije za evropsku, a zatim i svjetsku završnicu u organizaciji U.S.KidsGolf fondacije.

Od mladih golfera iz Bosne i Hercegovine učestvovalo je pet takmičara iz klubova GK Sarajevo i GK Krivaja - Tarik Džerzić, Kan Bizović, Tarik Mujanović, Dal Smajić i Vanja Miralem.

Pošto je svim našim golferima ovo prvo takmičenje u ovom nivou primarni cilj je bio sticanje znanja i iskustva. U sklopu četverodnevnog takmičenja organizovana su predavanja na temu odgoja i rada s mladim golferima na kojim su treneri i roditelji imali mogućnost steći vrijedna znanja te pomoći takmičarima u daljnjem razvoju.

Svojim ponašanjem, igrom i odnosom prema svojim konkurentima svi su naši takmičari dostojno i ponosno predstavljali Bosnu i Hercegovinu, upravo onako kako su i nosili zastavu na otvaranju turnira.

Već naredni vikend je državno prvenstvo u Zavidovićima na terenu Forest Creek gdje će imati mogućnost da stečenim znanjima dođu do naslova državnog juniorskog prvaka.