sport
0

Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci "Sarajevo Open 2006"

FENA
U organizaciji Odbojkaškog kluba invalida Fantomi u Sarajevu će se 27. i 28. maja održati 5. međunarodni turnir u sjedećoj odbojci "Sarajevo Open 2006".

Susreti će se igrati u dvorani KSC Ilidža, a učestvovat će osam ekipa, koje su podijeljene u dvije grupe. U A-grupi nalaze se reprezentacije Egipta, Njemačke, Hrvatske i Slovenije, dok su u B-grupi ekipe Fantomi, Zavidovići, Hrabri iz Zagreba i Doboj.

"Nakon Olimpijskih igara i svjetskog prvenstva ovo je vjerovatno najjači turnir na svijetu. Dolazak reprezentacija iz svjetskog vrha, kao što su Egipat i Njemačka, govori o kvalitetu turnira", rekao je direktor OKI Fantomi Mirsad Mirojević.

Prvog takmičarskog dana, u subotu, bit će odigrani mečevi po grupama, dok su u nadjelju na rasporedu polufinalne i finalna utakmica (11 sati).

Generalni sponzor turnira je međunarodna fondacija International Trust Fond (ITF) za deminiranje i pomoć žrtvama mina. Ugovor o sponzorstvu danas su potpisali direktor OKI Fantomi Mirsad Mirojević i predstavnik ITF-a za BiH Roman Turšič.