sport
0

LUDILO! počinje 30. septembra

Sarajevo-x.com
To je datum kada počinje nova sezona Jadranske košarkaške NLB lige u koju Košarkaški klub Bosna ASA BHT ulazi sa izmjenjenim sastavom.

Otišli su Tomović, Kovačević, Lance i Nick Williams, Powell, Damjanović, Perković, nešto ranije Gajić, skoro cijeli tim. Došli su Sokolov, Lloreda, Gilbert, Ćirić i Garma, ali i neki novi klinci iz omladinskog pogona koji su u protekle tri sezone vrijedno trenirali, čekajući svojih «pet minuta». Braća Šehović, Zimić, Đedović, Prašović, samo su neki od «dragulja» koji se nalaze u prvoj postavi Bosne. Uz Edina Bavčića, novog kapitena, dovoljno mlade, ali iskusne Vasiljevića, Ikonića, te pojačanja, poletarci će kroz koju godinu sigurno biti nosioci igre bh. prvaka, kluba koji je tako nastavio rad sa mlađim kategorijama, a kojeg je prekinuo rat i teška materijalna situacija u državi BiH. No, Nihad Imamović ih je doveo, a oni su uložili znanje i trud i već za samo tri godine mogu se pohvaliti «plodovima» svog rada. Elmedin Konaković, Samir Avdić, Mesnur Bajramović i Alen Abaz, uz vrijedno osoblje kluba, trenere u Školi košarke podigli su Bosnu iz pepela, nastavljajući tamo gdje su njihovi prethodnici stali pred početak agresije na BiH.

[SLIKA]1[/SLIKA]

KONAKOVIĆ: Ekipa je mlada, poletna, nedovoljna iskusna, ali su igrači ponikli i iz naše Škole i to nam je najveća satisfakcija. Normalno je za očekivati da će biti uspona i padova, briljantntih pobjeda, ali i traljavih poraza. Želimo napraviti nove zvijezde, buduće vrhunske evropske igrače, ali i zadržati nivo rezultata iz proteklog perioda. U tu svrhu doveli smo neke igrače koji će svojim iskustvom pomoći ovim mladim momcima da što prije sazriju. Njihov potencijal nije sporan, ali je neiskustvo problem.

BAJRAMOVIĆ: Nemamo imperativ u novoj sezoni. Akcenat će biti bačen na mlađe snage, ali ćemo pokušati ostvariti što veći broj pobjeda, pa čak i napasti prve četiri pozicije. Ovaj tim je tek u stvaranju i nećemo igrače opterećivati nekim rezultatskim imperativom. Nadam se da će publika prepoznati to i da će nastaviti u velikom broju dolaziti u «Skenderiju».

Podsjećanja radi, košarkaši Bosne ASA BHT prvu utamicu u "NLB" ligi igraju u subotu, protiv Splita na "Gripama". Susret počinje u 18 sati, a već oko 20.30 na www.kkbosna.com biće postavljen izvještaj i statistika.