sport
1

Loše izdanje bh. ragbista na Evropskom prvenstvu u Zenici

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Na stadionu Kamberovića polje u Zenici od 3. do 6. aprila održano je U-18 Evropsko prvenstvo u ragbiju, grupe D, gdje su snage odmjerile ekipe Moldavije, Andorre i Bosne i Hercegovine.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u današnjim utakmicama nije upisala nijednu pobjedu. Ragbisti Bosne i Hercegovine prvo poluvrijeme utakmice sa Moldavijom priveli su kraju pri rezultatu 0:0, a gosti su u drugom poluvremenu postigli deset poena i zasluženo slavili rezultatom 10:0. Drugu utakmicu naša reprezentacija je igrala protiv ekipe Andorre, a završena je bez pobjednika rezultatom 8:8 (5:5).

Prvog dana takmičenja, u četvrtak, ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je jednu pobjedu nad ekipom Moldavije rezultatom 11:7, dok je u drugoj utakmici izgubila od Andorre rezultatom 16:0. Treću utakmicu prvog dana takmičenja odigrale su ekipe Moldavije i Andorre, a ragbisti Andorre su slavili rezultatom 5:3.

Za ragbi reprezentaciju BiH su nastupali: Muhamed Mrkaljević, Muhamed Kadrić, Vernes Tutmić, Branko Kuzmanović, Armin Sivac, Nusret Pašanbegović, Armin Mešinović, Zvonimir Ljubanić, Vedad Garanović, Adis Kestenović, Armin Čerim, Ahmed Tutmić, Haris Begić, Semir Topčić, Haris Topčagić, Benjamin Šeljmo, Eldar Čurić, Jasmin Kubat, Benaris Halilović, Mensur Horić, Mijo Baković, Stipe Baković, Kemal Čerim i Martin Martić.