Porodica treba pomoć
20

Australski ragbista (26) smrtno stradao u trenucima odmora na egzotičnom ostrvu

D. P.
Troy Dargan (Foto: Twitter)
Troy Dargan (Foto: Twitter)
Zvijezda australskog sporta "rugby league" Troy Dargan preminuo je u teškoj nesreći tokom egzotičnog odmora za vrijeme božićnih praznika.

Dargan (26) preminuo je nakon što je doživio saobraćajnu nesreću na Badnjak sa svojim motociklom. Božićne praznike planirao je provesti na egzotičnim Cook Ostrvima.

Mladi igrač rođen u Sydneyu porijeklom je upravo s Cook Ostrva, gdje je često provodio vrijeme. Upravo na tom ostrvu stradao je prije dvije noći, a tu je vrijeme provodio s porodicom.

"U ime porodice Dargan, teška srca javljamo vijest o tragičnoj smrti TJ-a (nadimak). On je s porodicom bio na odmoru na Cook Ostrvima, gdje je TJ doživio nesreću na motociklu. Teško će nam nedostajati", saopćeno je iz njegovog menadžmenta.

Njegov bivši klub Parramatta Eels napisao je kako su svi u klubu "duboko ožalošćeni" nakon smrti, dok je porodica organizovala akciju prikupljanja finansijske pomoći kako bi se njegovo tijelo prebacilo s Cook Ostrva u Australiju.

"Uništeni smo. Tokom vremena provedenog u našem klubu bio je jedan od najpopularnijih članova porodice Sjevernjaka. Izražavamo saučešće porodici i brojnim prijateljima", saopćili su iz njegovog drugog bivšeg kluba North Devilsa.