Košarka
257

Završen MT3 Camp: Semin Burko MVP prvog Teletovićevog kampa

Klix.ba
Proglašenjem najboljih pojedinaca završen je MT3 Camp, koji se protekla četiri dana održavao na terenima hotela "Vučko" na Jahorini.

Za prvog MVP-a košarkaškog kampa Mirze Teletovića proglašen je mladi igrač KK Čelik Semin Burko, a podijeljenje su i pojedinačne nagrade za najbolje pojedince u šutiranju trojki i igri 1 na 1.

Majra Karamović (Jedinstvo Tuzla), Dejan Pirgić (Budućnost Bijeljina) i Semir Karić (Spars) pobijedili su u šutiranju za tri poena, dok su Naida Ručkulić (Jedinstvo Tuzla), Haris Dedajić (Spars) i Bojan Bajić (Igokea), trijumfovali u igri jedan na jedan.

Nagrade najboljim pojedincima dodijelili su Mirza Teletović i Mirsad Zajmović, generalni direktor BH Telecoma, koji je istakao važnost sporta u spajanju mladih ljudi, što je i bio cilj kampa.

"Od prvog do posljednjeg dana pratio sam rad dječaka i djevojčica i samo sam dobio potvrdu onoga što već godinama znam - BiH je rasadnik talenata i obećavam kako će se ovaj kamp održavati i narednih godina, kako bismo našoj djeci pružili što bolje uslove da se razvijaju i napreduju", kazao je Teletović, koji se posebno zahvalio trenerima Sabahudinu Bašoviću, Asimu Paščanoviću, Ivanu Opačku, Miladinu Latinčiću, Eldinu Herci, Enesu Bučuku i Maidinu Galešiću, kao i Branimiru Đokiću, voditelju kampa, za strpljenje i pred rad sa dječacima i djevojčicama, koji su bez pogovora ispunjavali sve zadatke koji su stavljeni pred njih.

"Sretan sam i ponosan što sam upravo ja prvi MVP Mirzinog kampa. Trudit ću se da u budućnosti opravdam povjerenje koje su mi treneri dali", kazao je 17-godišnji Burko, koji je inače visok 213 centimetara.

"Burko je veoma inteligentan igrač i za svoju visinu jako spretan i okretan. Snalažljiv je u reketu, hrabar u duelima i za svoje godinu i visinu izuzetno pokretan. Izuzetno je perspektivan igrač i svojim talentom i znanjem, koje treba nadograđivati, pred njim je blistava karijera", riječi su kolegija trenera, koji je mladog Zeničanina proglasio najboljim na MT3 Campu.

Svih 60 dječaka i djevojčica iz devet bh. gradova dobili su diplome za učešće na kampu, a najbolji pojedinci su dobili potpisane lopte, te pehare.

Dodajmo i to kako su gosti kampa bili i Ambasadorica SAD-a u BiH Maureen Cormack, zatim predstavnici KS BiH, kao i Njegoš Sikiraš, Muhamed Pašalić, Emir Zimić, Harun Mahmutović, Igor Stojanović, Samir Avdić i mnogi drugi.

Kamp je finansijski podržao USAID, te BH Telecom, uz organizaciju Sportskih igara mladih.