Košarka
88

Trećeg dana MT3 Campa održano takmičenje u igri "1 na 1"

Klix.ba
Trećeg dana MT3 Campa u organizaciji Mirze Teletovića održano je takmičenje u igri '1 na 1', a takmičenje je održano u tri kategorije.

Haris Dedajić iz tuzlanske Slobode, koji je na otvaranju kampa pobijedio lično Mirzu u šutiranju trojki, dokazao je veliki potencijal i trijumfom u igri "1 na 1" u kategoriji U16.

"Veliki motiv u igri '1 na 1' bio je dvoboj na otvorenju kampa u kojem sam pobijedio Mirzu Teletovića u šutu za tri poena i u šutu sa parkinga. To me je napunilo samopouzdanjem i u pet mečeva, koliko sam odigrao na takmičenju, ubilježio sam svih pet pobjeda i osvojio prvo mjesto. Svaka utakmica je bila podjednako teška, a u finalu sam slavio sa 3:0. Ponosan sam i sretan, što sam dio Mirzinog kampa, pogotovo jer mnogo učimo od njega. Hvala mu na ovom sjajnom iskustvu", kazao je Dedajić.

Haris Dedajić
Haris Dedajić

U kategoriji U18 slavio je odlični Bojan Bajić iz KK Igokea Banja Luka, uz pet pobjeda iz pet mečeva.

"Veliko je iskustvo za mene da budem učesnik kampa našeg reprezentativca i NBA igrača, te se nadam da će se kamp održavati i narednih godina. Radimo dobro sa trenerima, ali i širimo krug prijatelja, što je još bitnije", kazao je Bajić.

Bojan Bajic
Bojan Bajic

Naida Ruščuklić, košarkašica tuzlanskog Jedinstva samo je potvrdila da u "gradu soli" i dalje rastu veliki talenti.

U sklopu MT3 Campa učestvovala sam u igri '1 na 1' i zaista sam uživala. Tri pobjede su me dijelile do finalne utakmice i sve su bile jako teške i naporne. U finalu sam slavila nešto lakše od očekivanog, jer je nažalost moja protivnica zadobila povredu. Ovom prilikom joj želim brz oporavak i nadam se da ćemo uskoro odigrati revanš", kazala je Ruščuklić.

Naida Ruščuklić
Naida Ruščuklić

Gosti kampa danas su bili i Harun Mahmutović, Igor Stojanović, nekadašnji uposlenici Košakraškog saveza Bosne i Hercegovine, te Samir Avdić, proslavljeni bh. košarkaš.

"Za djecu Bosne i Hercegovine kamp je sjajna stvar, a pogotovo kada ga radi Mirza Teletović, od kojeg svi mogu naučiti. Mirza je, uz Jusufa Nurkića, naš jedini igrač u NBA i ovakvi kampovi daju priliku mladima da pokažu svoje kvalitete, a moja iskustva govore da poslije ovakvih druženja, djeca koja su bila na kampu odigraju odlične sezone. Vjerujem da će karijere mnogih od njih krenuti uzlaznom putanjom, jer su imali od koga da uče, a isto tako znam da ništa ne bi bilo moguće bez podrške USAID-a, bez kojeg Liga mladih možda ne bi ni postojala, ali ni bez BH Telecoma, koji je uvijek uz sport", kazao je Avdić.

Za završni dan predviđeno je takmičenje u šutiranju trojki, te podjela nagrada najboljim pojedincima.