Košarka
65

Drugi dan kampa MT3 Campa: Nagrade za najbolje predstavljanje gradova, treninzi...

Klix.ba
Drugi dan kampa MT3 Campa, koji se u organizaciji Mirze Teletovića održava na Jahorini, protekao je u zabavnim sadržajima.

Mladi košarkaši i košarkašice su imali priliku da u kratkim prezentacijama predstave svoje gradove, a pobjedu je odnijela Tuzla, čiji mališani su sa najviše emocija govorili o gradu iz kojeg dolaze.

"Nije što sam ja igrao u Tuzli, ali najljepše su pričali o svom gradu", rekao je Teletović, koji je uz pomoć aplauza ostalih dječaka i djevojčica izabrao najbolje.

Naida Šuškulić mlada je košarkašica Jedinstva iz Tuzle, koja je oduševljena činjenicom da je imala priliku upoznati našeg najboljeg košarkaša, a onda i učiti direktno od njega.

"Ovaj kamp predstavlja, prije svega jedno veliko zadovoljstvo za sve nas, jer nemamo često priliku da nas treniraju slavni igrači i najbolji treneri", kazala je Naida.

Slično razmišlja i Semir Karić, koji je na MT3 Camp stigao iz sarajevskog Sparsa.

"Kamp mi se u potpunosti dopada, pogotovo jer je Mirza jedan od mojih idola. Sve je super, tereni su sjajni, a najvažnije za sve nas jeste to iskustvo koje stičemo u radu sa najboljim trenerima", smatra Karić.

U MT3 Campu nalaze se i dva kluba iz Bijeljine – Budućnost i Fenix, čiji je član i Manojlo Goronjić.

"Kamp predstavlja sve najbolje za nas mlade igrače. Velika je stvar za nas što je Mirza iz NBA došao da podijeli svoja iskustva sa nama i pomogne nam da postanemo ono što želimo i budemo još bolji", poručio je Manojlo.

Sa talentovanim dječacima i djevojčicama iz devet bh. gradova rade sjajni treneri poput Asima Paščanovića, Ivana Opačka, Sabahudina Bašovića, Maidin Galešić i ostalih.

"Djeca su oduševljenja činjenicom što je Mirza sve vrijeme sa njima. On predstavlja ono što oni žele da budu, a uz to je jako pristupačan i čvrsto na zemlji, pa je djeci lakše da komuniciraju s njim", smatra Opačak, koji vjeruje da dječaci i djevojčice mogu mnogo toga naučiti od Teletovića, ali i ostalih trenera.

"Mnogi od njih su jako talentovani, a mene su posebno oduševile djevojčice, koje jako brzo upijaju pokazano. Nadam se da će u budućnosti biti još više sličnih dešavanja, jer ova djeca zaslužuju da im se posveti pažnja", riječi su nekadašnjeg košarkaškog reprezentativca BiH.

Asim Paščanović – Pars zahvalio se Teletoviću, organizacionom timu, te sponzorima, kao i svima koji su učestvovali u organizaciji kampa.

"Ovo je lijep primjer gdje se može pozitivno utjecati na mlade ljude, kroz košarku i edukaciju. Teletović je okupio sjajan tim i trudimo se da djeci prenesemo naše znanje. Ambicija i volja dječaka i djevojčica za učenjem je nevjerovatna i sva djeca koja su stigla na MT3 Camp su me oduševila, pogotovo jer su jako ozbiljno shvatila ono što im pokazujemo i demonstriramo. Maksimalno učestvuju u cijelom radu", istakao je Pars.

Dodajmo i to kako su mališani imali priliku pogledati i kratki film koji su napravili mladi iz PRO-budućnost projekta, koji podržava USAID, koji je inače i finansijski podržao održavanje MT3 Campa, koji je počeo 24. juna, a završava se u ponedjeljak 27. juna, kada će najboljim pojedincima biti podijeljene i nagrade.

Uz USAID, Kamp su podržali i zlatni sponzor BH Telecom, koji je obezbijedio nagrade za goste i medije, koji će se danas družiti sa Mirzom Teletovićem i dječacima i djevojčicama iz devet bh. gradova.