Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad smo kod ključnih igrača, njihov #1 Stephen Curry je pravi čarobnjak pod koševima. 402 trice u jednoj sezoni je rekord koji samo on može oboriti. Niko drugi nikad nije imao ni 300, a njegovi su također i drugi i četvrti najboli rezultat ikad (treći je ove sezone postavio kolega iz tima Klay Thompson). SIgurno najbolji šuter svih vremena, ali također i briljantan dribler, asistent i inače kompletan igrač. Danas najbolji igrač planete, a njegovo konačno mjesto u istoriji se još ne zna.
Warriorsi su fenomenalan tim. Osim rekordne 73-9 sezone, postigli su i najviše pobjeda u gostima ikad (34), kao, najduži niz pobjeda kod kuće (54, u dvije sezone). Njihova košarka je izuzetno atraktivna, s puno asistencija, trica, prodora i zakucavanja, ali svejedno stamenom odbranom, bez koje se u NBA ne može ništa osvojiti. Ako ne bude povreda ključnih igrača, jos će oni harati. Njihovo mjesto u istoriji se ne moze još odrediti.
Mislim da malo koja ekipa moze u 8 godina osvojiti 6 titula sto su Bullsi uradili, i to dva puta vezati niz od tri uzastopne titule. Ipak su druga vremena, mada nikad ne reci nikad
jutros se pisala nova povijest kosarke :) čast mi je što sam dio toga.. iako su za mene bullsi najveca ekipa svih vremena, warriorsi moraju jos mnogo mnogo raditi da bi se mogli porediti s tom ekipom.. pretpostavljam da ce osvojiti titulu i ove godine, ako prođu konferencijsko finale sa spursima.
Da postanu totalne legende trebaju osvojit jos koju titulu.A do rekorda ih predvodio bivsi BULLS Steve Kerr. Kosarka je poseban sport nije ni cudo zato da je poslije nogometa najpopularniji timski sport na svijetu.Igra se od Azije do Juzne Amerike.