Košarka
0

Vujošević napustio mjesto selektora Crne Gore

FENA
Duško Vujošević
Duško Vujošević
Košarkaški stručnjak Duško Vujošević podnio je ostavku na mjesto selektora reprezentacije Crne Gore, te ju neće voditi na "Eurobasketu" u Litvaniji u septembru sljedeće godine.

"Košarkaški savez Crne Gore žali što je Duško Vujošević odlučio podnijeti neopozivu ostavku na mjesto selektora uprkos sjajnim rezultatima, odličnom radu i dobroj atmosferi. Iznenađeni smo njegovom odlukom, ali prihvaćamo razloge za nju", objavio je KSCG.

Vujošević je ovoga ljeta s reprezentacijom Crne Gore uspješno prošao kvalifikacije za odlazak na "Eurobasket" osvojivši prvo mjesto u grupi ispred Izraela, Italije, Latvije i Finske.

U pauzi između dvije sezone Vujošević je napustio mjesto prvog trenera beogradskog Partizana s kojim je u posljednjih devet godina ostvario izvrsne rezultate, te je preuzeo klupu CSKA iz Moskve. No, u prvih pet kola grupe D Eurolige CSKA je ostvario tek jednu pobjedu i u velikoj je opasnosti da se ne kvalificira u drugi krug takmičenja iako je na početku sezone slovio za jednog od favorita za osvajanje naslova prvaka Europe.