Bh. centar oduševio
45

Velike zasluge za trijumf Sunsa idu Jusufu: Nurkićeva maestralna asistencija za pobjednički koš Duranta

E. K.
Jusuf Nurkić i sjajno dodavanje za Kevina Duranta (Foto: Screenshot)
Jusuf Nurkić i sjajno dodavanje za Kevina Duranta (Foto: Screenshot)
Bosanskohercegovački centar Jusuf Nurkić jedan je od najzaslužnijih za pobjedu Phoenixa nad Chicagom rezultatom 115:113.

Nije se Nurkić istakao poenterski, ali je u posljednjem napadu Sunsa na utakmici maestralno uposlio Kevina Duranta koji je sekundu prije kraja postigao pobjednički koš za Sunse.

Inače, naš centar je utakmicu okončao sa osam poena, sedam skokova te četiri asistencije od kojih je jedna donijela trijumf Sunsima.

Najbolji kod Phoenixa je očekivano bio Kevin Durant koji je postigao 43 poena uz osam asistencija i šest skokova, a pratili su ga Beal sa 18 poena te pet asistencija i četiri skoka kao i Booker sa 16 poena i također pet asistencija i četiri skoka. Još je dvocifren bio Eubanks sa deset poena, osam skokova i četiri asistencije.

Kod Bullsa je najbolji bio White sa 26 poena, deset skokova i devet asistencija dok je DeRozan dodao 21 uz pet skokova i tri asistencije. Nikola Vučević je postigao 19 poena uz 17 skokova i sedam asistencija, a Caruso je susret završio sa 15 poena, četiri skoka i tri asistencije. Još su dvocifreni bili Dosunmu i Williams sa po 13 poena, a drugonavedeni je dodao četiri skoka i dvije asistencije.