Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znači europski NBA, svako sa svakim i onda play off
lova ce uybat sve sportove...
Ko ima, daj mu još... Kao i u fudbalskoj ligi prvaka - igraju najbolji, ali... sve je podređeno težnji da bogati zarade još. kakva je to "Liga prvaka" a ko u njoj igra četvrtoplasirani iz Engleske, trećeplasirani iz Njemačke, iz Španije takođe... Onda to više nije liga prvaka, već liga prvaka, drugaka, trećaka i četvrtaka, jbg. Na ovaj način mali klubovi iz malih zemalja nikada neće dobiti šansu ni da se takmiče ni da postanu veliki. Sav novac ode onima koji već jesu veliki i biće još veći. Na sličnu foru Zapad je prilagodio sebi i, recimo, Eurosong: pet država ne može ispasti nikako, taman kad nikada ne bi osvojili ni jedan glas.
Nemam nista protiv da bogati odlucuju ko ce i u kakvom formatu igrati. Ali ako su spremni da pocnu od nule i odreknu se ranijih titula jer ovo vise nije takmicinje koje su nekad uzimali real, bosna, cibona i dr. Nego bogati fino od pocetka brojite u toj vasoj privatnoj ligi a trofeje ostavite fibi nekadašnjem evropskom kupu šampiona.
Do sad sam slabo pratio kosarku. Od sad nikako. Najgluplji format koji sam procitao. Takmicenja u ligama su izgubila svaki smisao ako se vec znaju "prvaci" koji ce zastupati svoje zemlje.
Pa ovo je presmijesno, znaci neke se ekipe sastanu po 5-6 puta godisnje minimalno a mogu i vise ako racunamo da recimo Real i Barca mogu da se sastanu u Euroligi, Spaskoj, play off i jedne i druge, kupovima.... Zasto onda i postoje druge lige, prakticno nemoguce uci u Uleb cup a kamoli Euroliga, stara prica, bogati se bogate, dijele sve pare a ostali neka propadnu...
pokusaj suprostavljanja NBA pusiona za klubove iz regiona
To jesu najjaci klubovi, al brate zagarantovano, kako to? :)