Paklen doček u Beogradu
44

Trener Fenerbahčea branio Izraelca: Pokazao je karakter, znamo šta se dešava u njegovoj zemlji

N. M.
Madar (lijevo) u duelu s Avramovićem (Foto: KK Partizan/Twitter)
Madar (lijevo) u duelu s Avramovićem (Foto: KK Partizan/Twitter)
Izraelski košarkaš Yam Madar sinoć je imao paklen doček u beogradskoj Štark areni, gdje je s Fenerbahčeom gostovao svom bivšem klubu Partizanu u meču Eurolige, a u odbranu Izraelca je stao trener turskog tima Dimitrios Itoudis.
Navijači Partizana nisu mu oprostili zbog ružnog načina na koji je ljetos napustio klub pa su ga "častili" zvižducima i sočnim psovkama tokom cijele utakmice, čak i prilikom slavlja pobjede od 85:84.

Poslije utakmice je u zaštitu Madara stao trener Fenerbahčea Dimitrios Itoudis.

"Zadovoljan sam kako se nosio sa svim, a znamo šta se dešava u njegovom Izraelu. Pokazao je i Partizanu da ima karakter kao čovjek i kao igrač. Publika je bila protiv njega, ali igrao je dobro, bio je jako dobar u odbrani", rekao je Itoudis, koji je otkrio i kako mu je Madar pomagao u pripremi utakmice.

"Poznaje prednosti i mane naših protivničkih igrača i zato nam je pomogao u pripremi utakmice. Gubio je lopte i promašivao, ali to nisu potezi koji daju potpunu sliku njegove igre. Košarci su potrebni igrači poput njega", istakao je Itoudis, inače i grčki selektor.

Madar je utakmicu okončao sa samo dva poena, pet skokova i tri asistencije.

Fenerbahče je trenutno treći na tabeli Eurolige s omjerom od pet pobjeda i dva poraza, a Partizan ima tri pobjede i četiri poraza.