Košarka
5

Teletović postigao 14 poena u porazu Bucksa od Hawksa, Nurkić slavio pobjedu Nuggetsa nad Sunsima

Piše: D. B.
Bh. košarkaši Mirza Teletović i Jusuf Nurkić sinoć su upisali nastupe za svoje klubove u NBA ligi. Mirza Teletović je odigrao dobru utakmicu, ali su njegovi Milwaukee Bucksi poraženi, dok je Jusuf Nurkić sa Denver Nuggetsima slavio pobjedu nad Phoenix Sunsima, ali nije postizao poene.

Bucksi su dobro otvorili utakmicu te su nakon prve četvrtine vodili 26:21, no, u drugoj su doživjeli pravu katastrofu te postigli samo devet poena, dok su Hawksi ubacili čak 31 poen. Na poluvremenu je bilo 52:35 za Atalantu.

Ekipa Milwaukeeja je bila nešta bolja u trećoj četvrtini u kojoj je postigla 35 poena, ali su ih Hawksi pratili sa 32. I posljednji period igre pripao je košarkašima Milwaukeeja koji su ubacili 30 poena, sedam više od Atalante. Međutim, loša druga četvrtina je koštala Buckse poraza, a konačan rezultat je bio 107:100 za Atalantu.

Bh. košarkaš Mirza Teletović odigrao je 26 minuta te je postigao 14 ponea. Upisao je četiri skoka i jednu ukradenu loptu.

Giannis Antetokounmpo je bio najefikasniji kod Bucksa sa 26 poena, dok je najviše poena za Hawkse ubacio Paul Millsap, ukupno 21.

Naš drugi košarkaš u NBA ligi Jusuf Nurkić upisao je pobjedu sa Denver Nuggetsima protiv Phoenix Sunsa pa je imao razloga za zadovoljstvo iako za 15 odigranih minuta nije postigao nijedan poen. Ipak imao je šest skokova, četiri asistencije i jednu blokadu.

Denver je bolje ušao u utakmicu i prvu četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 28:17. U drugoj su Nuggetsi postigli 33 poena, šest više od Sunsa, pa su na poluvremenu vodili 61:44.

Sunsi su u trećoj četvrtini bili nešto uspješniji sa ubačena 33 poena, dok su Nuggesti postigli 28. Ipak, posljednja četvrtina je ponovo pripala Nuggetsima s 31 poenom, tri više od ekipe Phoenixa, te su pobijedili rezultatom 120:104.

Kod Sunsa je najbolji bio Brandon Knight sa 32 poena, dok je Nuggetse do pobjede predvodio Wilson Chandler sa 28 poena.