Košarka
18

Teletović: Imao sam nekoliko ponuda, Jason Kidd je jedan od razloga što sam izabrao Buckse

Piše: D. B.
Mirza Teletović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mirza Teletović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što su američki mediji objavili informaciju da je bh. košarkaš Mirza Teletović postigao dogovor s Milwaukee Bucksima, to je zvanično potvrdio i naš najbolji košarkaš.

"Da, istina je. Dogovorio sam se sa Milwaukee Bucksima. Nisam potpisao ugovor, jer bih to tek trebao uraditi kada odem u Ameriku, ali načelno smo dogovorili sve uslove. Proveo sam sjajnu godinu u Phoenixu, a u Milwaukee idem jer su pokazali najviše želje da me vide u svojim redovima. Imao sam nekoliko ponuda, ali na kraju sam se ipak odlučio za Buckse, a jedan od razloga je i činjenica što ću ponovo sarađivati sa Jasonom Kiddom s kojim imam sjajan odnos i sa kojim sam već sarađivao u Brooklynu. Ovo je nova stranica u mojoj karijeri i radujem se novim izazovima, a o svemu ću imati nešto više reći nakon što potpišem ugovor", izjavio je Teletović.

Tridesetogodišnji košarkaš je u NBA-u igrao za Phoenix Sunse i Brooklyn Netse, dok je u Evropi bio član tuzlanske slobode, belgijskog Oostendea te Laboral Kutxe, današnje Saski Baskonije.

Teletović najviše biti zapamćen po tome što je ušao u historiju NBA lige kao igrač koji je ulazeći sa klupe postigao najviše trojki u sezoni (179), srušivši rekord star 21 godinu koji je držao Chuck Person sa 164 trojke.

Podsjetimo, Bucksi su proteklu sezonu završili na 12. mjestu Istočne konferencije.