Provociran pa napadnut
2

Tamnoputi Zvezdin košarkaš pretučen u Beogradu

Klix.ba
Omar Thomas
Omar Thomas
Grupa od šest-sedam mladića je napala u četvrtak košarkaša Crvene zvezde Omara Thomasa i njegovog prijatelja u poznatom beogradskom klubu Plastik, potvrđeno je iz beogradskog kluba.

Incident se dogodio u noći između srijede i četvrtka u klubu Plastik u centru Beograda, gdje je Thomas od momenta dolaska konstantno provociran, potom i brutalno pretučen od nekolicine napadača, javlja Telegraf.rs.

Tamnoputi košarkaš je bio u društvu prijatelja iz Amerike. Thomasa je nepoznati napadač udario laktom prilikom ulaska u klub Plastik, a potom još jednom sleđa, dok je sjedio u klubu, kada je došlo i do kraćeg verbalnog sukoba. Poslije nekoliko minuta, grupa od šest-sedam mladića je napala Tomasa, koji je pretučen, a prilikom napada korištena je flaša i takozvani bokseri.

Thomas je odmah poslije napada odvezen na VMA gdje mu je ukazana ljekarska pomoć. Konstatovane su mu lakše tjelesne povrede, a tada je i dao izjavu pripadnicima MUP-a. Veći incident su spriječili osiguranje i gosti kluba koji su ih razdvojili. Situaciju je, prema riječima očevidaca, smirivao i Thomasov kolega Nemanja Nedović, a u Plastiku je te noći bio i Partizanov Amerikanac Dominic James, koji nije umiješan u incident.

KK Crvena zvezda najoštrije osuđuje fizički napad na Omara Thomasa i pozvali su nadležne organe da sprovedu sve neophodne mjere, kako bi počinioci ovog gnusnog napada bili otkriveni i procesuirani.