Napad u Banjoj Luci
0

Trojica boksera BK Slavija brutalno pretukli studenta

Klix.ba
Foto: Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine
Trojica boksera Bokserskog kluba "Slavija" su tokom vikenda u Banjoj Luci brutalno pretukli studenta Vladimira Orašanina (24). Mladić je zadobio teške povrede glave i tijela, pišu Nezavine novine.

Orašanina, studenta treće godine informatike u Beču su u subotu nakon ponoći pretukli reprezentativac BiH i dvojica njegovih saučesnika, koji su članovi Bokserskog kluba "Slavija". Njih je prepoznao povrijeđeni mladić.

Stručnjaci smatraju da napad boksera treba da bude okarakterisan kao teže krivično djelo jer su bokserima ruke zapravo oružje.

Vesna Orašanin, majka pretučenog mladića, rekla je da su njenog sina trojica boksera udarali šakama i nogama po licu i tijelu. Vladimir je zadobio prelom jagodične kosti, vilice, kao i nagnječena po cijelom tijelu.

Mladić je u Banja Luku stigao na proslavu petogodišnjice mature. U trenutku napada je bio sa prijateljem i dvije drugarice.

Vladimir je ispričao da je u jednom trenutku iz suprotnog pravca naišao momak koji je prošao pored njih i udario ih ramenima. Nakon što su se za njim okrenuli, on je nasrnuo na njih. Ubrzo su se pojavila još dvojica napadača koji su Vladimira počeli udarati pesnicama, a njegovog kolegu su udarili nogom u glavu, nakon čega je izgubio svijest udarivši glavom o beton. Vladimir je uprkos udarcima ustajao i branio se, a na kraju je uspio pobjeći i zamoliti osiguranje obližnje diskoteke da pozove policiju.

Predsjednik BK Slavija, Dalibor Petković, nije želio dati izjavu o ovom slučaju bez konsultacije s Upravnim odborom.

Protiv napadača je pokrenuta istraga.