Košarka
220

Selektor Mulaomerović: Sa igračima sam imao buran razgovor u svlačionici

Piše: A. K.
Damir Mulaomerović (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Damir Mulaomerović (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
"Bilo je to nedopustivo ponašanje", riječi su kojima je selektor košarkaške reprezentacije BiH Damir Mulaomerović prokomentarisao večerašnji incident između Mirze Teletovića i Džanana Muse nakon poraza od Rusije u dvorani Mejdan.

"Imali smo buran razgovor u svlačionici kako bismo svi u lice rekli šta mislimo, jer dalje ne možemo tako", otkrio je Mulaomerović na konferenciji za medije upriličenoj nakon utakmice te dodao da ova dešavanja nemaju nikakvog opravdanja.

Podsjetimo, završetak meča u Mejdanu obilježile su nemile scene. Samo 44 sekunde prije kraja meča Sergej Karasev je namjerno udario Musu, koji je ostao ležati na parketu.

Kada se naš mladi košarkaš pridigao, ušao je u konflikt sa Rusima, a kapiten Zmajeva Mirza Teletović, koji je tokom čitave utakmice bio vidno nervozan, je prišao da ih smiri, nakon čega je Musa burno reagovao, a potom je Mirza nasrnuo na Musu. Veći incident spriječili su Nemanja Gordić i Milan Milošević.

Govoreći o porazu od Rusije nakon kojeg naši košarkaši imaju samo teoretske šanse za plasman na Eurobasket, Mulaomerović je kazao: "Žao mi je jer smo imali veliku priliku i ne mogu da shvatim da nismo bili u ritmu kao u prvom poluvremenu".

Istaknuvši da postoji mnogo razloga zbog kojih je reprezentacija BiH izgubila u trećoj utakmici kvalifikacija za Eurobasket, selektor je poručio da detaljna analiza tek predstoji.

"Sjajno smo odigrali prvo poluvrijeme, a bilo je slično kao u Rusiji. Probali smo sa određenim rotacijama, ali vidjeli ste da nismo uspjeli. Imali smo veliku priliku i ne mogu da shvatim da nismo bili u ritmu kao u prvom poluvremenu i Rusija je zasluženo slavila", dodao je Mulaomerović.

Nakon poraza u Mejdanu, bh. košarkaši imaju male šanse za plasman na Eurobasket. Mulaomerović je istakao da naši košarkaši imaju još jednu kartu u Švedskoj gdje putuju u ponedjeljak.

"Ja samo hoću da ovi mladi momci odu na Evropsko prvenstvo. Za neke stvari koje su se dešavala preuzimam odgovornost, ali nisam ja problem. Ako se ne uspijemo plasirati, ja ću prvi otići", poručio je Mulaomerović.