Francuska
0

Povreda Tonyja Parkera

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Francuski košarkaški reprezentativac i igrač NBA sastava San Antonio Spursa Tony Parker morat će mirovati nekoliko dana zbog iščašenja zgloba i povrede bedrenog mišića.

Proteklog vikenda je francuska reprezentacija nastupila na turniru u Strasbourgu, a vrlo uvjerljive pobjede protiv Austrije i Belgije malo je zasjenila povreda Tonyja Parkera zadobijena u susretu s Austrijancima. Parker je stradao u sudaru s austrijskim reprezentativcem Stjepanom Stazićem.

"Dobio sam udarac u desni bedreni mišić, a iščašio sam i zglob, na što u početku nisam niti obraćao pažnju s obzirom na bol u mišiću. No, kasnije navečer mi je zglob otekao", pojasnio je Parker.

Detaljni pregledi, srećom, nisu pokazali oštećenje ligamenata ili neku drugu ozbiljniju povredu NBA zvijezde. Parker je propustio nedjeljnu pobjedu Francuske protiv Belgije u Strasbourgu, a izostat će i u četvrtak u dvoboju protiv Mađarske u sklopu pripremnog turnira za Eurobasket u Parizu. No, nakon nekoliko dana odmora, Parker bi trebao nastaviti s treninzima.