Košarka
46

Svih 120 poena sjajnog Mirze Teletovića u decembru

Piše: J. H.
Mirza Teletović, kapiten košarkaške reprezentacije BiH i član Brooklyn Netsa, u decembru je briljirao na NBA parketima.

Teletović je proteklog mjeseca postao standardni član prve ekipe Netsa i igrač na kojeg se trener Jason Kidd itekako oslanjao. Ovaj 28-godišnji Jablaničanin mu se odužio odličnim igrama i u nekim utakmicama donosio prevagu timu iz Brooklyna.

Mirzin odličan decembarski niz krenuo je u utakmici protiv New York Knicksa kada je postigao šest poena. Nakon toga, protiv Milwaukee Bucksa upisao je tri da bi jedan više postigao protiv Los Angelese Clippersa.

Teletović je "eksplodirao" u Detroitu protiv Pistonsa postigavši 17 poena. Tri dana kasnije, pred domaćom publikom u Barclays Centru u Brooklynu, Teletović je postigao 11 poena protiv Philadelphia 76ersa.

Nakon što se nije uspio upisati u strijelce protiv Washington Wizardsa, kapiten bh. reprezentacije ponovo je zasjao u utakmici protiv 76ersa. Ovaj put na gostovanju kod Philadelphije u Wells Fargo Centru, Fearza, kako ga zovu tamošnji NBA komentatori, je postigao 18 poena.

Već u narednoj utakmici, Netsi su dočekali Indianu Pacerse protiv kojih je Mirza upisao osam poena. Onda su uslijedile tri nevjerovatne partije kapitena košarkaških Zmajeva.

Prvo su nastradali Chicago Bullsi kojima je Teletović postigao 17 poena. Nakon toga, 27. decembra, Mirza je odigrao najbolju utakmicu otkad je stigao u najjaču košarkašku ligu. U Brooklyn su stigli Milwaukee Bucksi, a Mirza je u toj utakmici postigao 19 poena, upisao šest skokova i dvije asistencije.

Nakon osam poena u prvom susretu, Mirza je popravio statistiku protiv Pacersa u drugom ligaškom susretu ove dvije ekipe. U dvorani Bankers Life Fieldhouse u Indiani, Teletović je postigao 17 poena.

U posljednje dvije utakmice, Teletović je postigao 12 poena protiv San Antonio Spursa u novogodišnjoj noći i tri poena protiv Oklahoma City Thundera u prvoj utakmici u 2014.