Povratak Studenata
341

Pogledajte slavlje koje se u Sarajevu čekalo više od decenije, Bosni uručen trofej Kupa

D. P.
Slavlje u Skenderiji (Foto: I. Š./Klix.ba)
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Košarkaši Bosne Meridianbet savladali su Široki Brijeg u finalu Kupa Mirza Delibašić, a nakon toga uslijedila je prava fešta u maloj dvorani Skenderije.

Bosna je prvo iznenadila favorizovanu Igokeu u polufinalu, da bi u večerašnjem finalu savladala Široki Brijeg i tako došla do prvog trofeja nakon 14 godina čekanja.

Koliko to znači navijačima i igračima, ali i koliko su se u Sarajevu zaželjeli dobre košarke i trofeja Bosne, dovoljno govori slavlje koje je uslijedilo u Skenderiji. Inače, duel je odigran u vatrenoj atmosferi, a Bosna je podršku imala od prve do posljednje minute.

Igrači su srdačno proslavili pobjedu na parketu, a onda i zajedno s navijačima otpjevali nekoliko pjesama koje su postale popularne tokom slavnih era Bosne.

Bosna je prošla mnogo toga u posljednjih desetak godina, ispadala u prvi rang, ali su ovo naznake da se bivši prvak Evrope vraća na vrh.

Uslijedila je i dodjela medalja i pehara koji će se dugo pamtiti jer simboliziraju povratak Bosne na vrh. Bosna briljira i u Prvenstvu pa je tako na vrhu zajedno sa Širokim Brijegom.