Euroliga
67

Partizan imao plus 17 u Istanbulu pa doživio pravi potop od Fenerbahčea

D. P.
Foto: Fenerbahče SK
Foto: Fenerbahče SK
Košarkaši Fenerbahčea fantastičnim preokretom uspjeli su savladati Partizan u duelu 20. kola Eurolige, a na kraju je završeno rezultatom 91:76 u korist domaćina.

Partizan je imao sve u svojim rukama večeras i potpuno je nevjerovatno kako je izgubio utakmicu imajući u vidu podatak da je tri četvrtine prednost bila kontinuirano na strani gostiju.

Beograđani su sjajno ušli u meč i imali su vodstvo koje je u većem dijelu susreta bilo dvocifreno. Sredinom druge četvrtine Partizan je čak imao 17 poena prednosti (36:19), no to nije bilo dovoljno.

Povratak Fenerbahčea krenuo je sredinom treće četvrtine, a Fenerbahče do vodstva i potpunog preokreta dolazi dvije minute prije kraja treće četvrtine (64:62).

Četvrta četvrtina potpuno pripada domaćinu koji je do vrha napunio koš Partizana i zabilježio 12. pobjedu u sezoni dovoljnu za četvrto mjesto. Partizan ostaje deveti s 10 pobjeda.

Najefikasniji u Fenerbahčeu bio je Tyler Dorsey s 24 poena, a 15 je dodao Marko Gudurić. Kod Partizana 18 poena je postigao Kevin Punter.

Tabela: