Euroliga, Final Four
1

Olympiacos kaznio katastrofalnu Barcinu tricu

Totalsport
Grci će igrati finale s Rusima (Foto: AFP)
Grci će igrati finale s Rusima (Foto: AFP)
U finalu košarkaške Eurolige u Istanbulu igrat će CSKA i Olympiacos. Rusima se u drugom polufinalu pobjedom nad Barcelonom 68-64 pridružila druga grčka ekipa na Final Fouru.

Serijom 8-0 na startu susreta Olympiacos je poremetio odbranu katalonske ekipe koja je tek u jednom navratu tokom cijelog dvoboja uspjela doći do prednosti. Zbilo se to nešto više od tri minute prije poluvremena kada je Barcelona povela tricom Navarra, no prednost ekipi Dušana Ivkovića odmah je također uspješnim šutom za tri poena vratio Spanoulis. Do kraja susreta Španci su još samo jednom zaprijetili i to u završnici kada su od 63-56 došli na minus dva (63-61), no tada još jednom na scenu stupa najefikasniji pojedinac utakmice Vassilis Spanoulis koji novom tricom prelama susret.

Barcelona je na koncu skupo platila vrlo loš šut za tri poena. Statistika u tom segmentu igre ekipe trenera Xaviera Pascuala na kraju utakmice ukazivala je na poraznih 15 posto uspješnosti. Pogodili su Katalonci samo tri puta iz 20 pokušaja za tri poena, a prednjačio Navarro koji je pogodio dvije od osam.

Kako smo već spomenulim Spanoulis je bio prvi strijelac Olympiacosa s 21 košem čemu je pridodao i 6 dodavanja, ali i šest izgubljenih lopti. Uz njega je kod Grka Giorgos Printezis ubacio 14. Juan Carlos Navarro je za Barcelonu postigao 18 poena, uz 5 izgubljenih lopti. Finale između CSKA-a i Olympiacosa na rasporedu je u nedjelju.

 Euroliga, Final Four, polufinale:

Olympiacos – Barcelona 68-64 CSKA - Panathinaikos 66-64