Treća pobjeda u NLB ligi
0

Olimpija "pala" pred Bosnom nakon produžetka

Piše: Edin Isanović
Bosna – Olimpija 79-76. Studenti su prekinuli crni niz poraza i nakon produžetka došli do treće pobjede u okviru 15. kola regionalne NLB lige. Domaći su u utakmicu ušli ofanzivno od prve minute. Treba napomenuti da su bili pojačani novim snagama Miloševićem i Rakočevićem.

Prva četvrtina završena je vodstvom Bosne 25-21. Već nakon prvih deset minuta bilo je jasno da će nekadašnji prvaci Evrope dati sve od sebe za trijumf. Na odmor se otišlo pri rezultatu 41-41.

Treća i četvrta dionica donijele su bolju igru gostiju iz Ljubljane. U jednom trenutku imali su i sedam poena razlike. Međutim, izabranici Gorana Šehovca smogli su snage da se vrate i da utakmicu učine neizvjesnom. Posljednji napad u reguralnom toku utakmice mogao je Bosni donijeti pobjedu. No, neprecizan za tri poena bio je Milošević. Ipak, Bajić je najbolji u skoku, te poentira za 70-70 i produžetak.

Dodatnih pet minuta bolje su otvorili gosti. Imali su prednost 74-70. No, nakon nekoliko akcija iz koji nisu uspjeli pogoditi uslijedila je serija Bosne, čime dolaze na 77-75. Šehović je u posljednim trenucima okršaja potvrdio pobjedu sa slobodnih bacanja. Najefikasniji u redovima „studenata“ bili su Milošević sa 23 i Šehović sa 18, dok su kod gostiju najprecizniji bili Vidmar sa 18 i Ožbolt sa 14 poena.