Teška odluka
83

Olimpija postavila ultimatum Sarajevu za Varešanovića, ponuda je daleko od očekivane

H. H.
Varešanović je odigrao izvanrednu proljetnu polusezonu u dresu Sarajeva (Foto: T. S./Klix.ba)
Varešanović je odigrao izvanrednu proljetnu polusezonu u dresu Sarajeva (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaš Sarajeva Dal Varešanović i dalje je na meti Olimpije, ali kako piše slovenski Sport Klub, ljubljanski klub je postavio rok klubu s Koševa da odluči o transferu.

Već neko vrijeme je jasno da je Varešanović velika želja Olimpije, koja je poslala sportskog direktora Boromišu u Sarajevo na razgovore pred kraj prošle sezone, a Ljubljančani su već poslali i zvaničnu ponudu FK Sarajevo za transfer igrača koji je trenirao u nogometnoj akademiji slavnog Liverpoola.

Dobrim nastupima u finišu prošle sezone i debijem u dresu A reprezentacije BiH Varešanović je, naravno, "digao cijenu" i privukao pažnju drugih klubova, ali interes Olimpije i dalje je aktuelan.

Ipak, strpljenje zeleno-bijelih zapravo polako jenjava, piše Sport Klub.

Ponuda slovenskog prvaka, koja iznosi oko 250.000 eura, bit će aktuelna još nekoliko dana, nakon čega će se Goran Boromisa i njegove kolege okrenuti drugim ciljevima.

Sarajevo tako ima još malo vremena da donese konačnu odluku uslijed svojevrsnog ultimatuma koji je postavio klub iz Ljubljanje.

Podsjetimo i srbijanski viceprvak TSC iz Bačke Topole je zainteresovan za vezistu Sarajeva, a za njegove usluge raspitivao se i Bochum.

Varešanović ima ugovor sa Sarajevom do ljeta 2025. godine, a pretpostavlja se da Bordo tim svog igrača neće pustiti ispod 450.000 eura obeštećenja.