Dok se oporavlja
13

Nurkić klanjao džumu u Abu Dhabiju, posjetio i bolnicu za sokolove

H. H.
Foto: Screenshot / Instagram
Foto: Screenshot / Instagram
Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić danas je otputovao na odmor u Abu Dhabi gdje je obavio džuma-namaz u džamiji Sheikh Zayed, te je posjetio bolnicu "Abu Dhabi Falcon Hospital" (ADFH) koja je prva javna medicinska ustanova namijenjena isključivo za sokolove u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Nurkić je na društvenim mrežama podijelio kadrove s džume iz Velike džamija šeika Zajeda, koja je spoj historijskih i modernih vrijednosti arhitekture i umjetnosti.


Džamija je dovoljno velika da primi preko 40.000 vjernika, dok glavna molitvena sala može primiti preko 7.000 ljudi.

Bh. košarkaš nije krio odušveljenje zbog prilike da klanja džumu u grandioznom zdanju, a također bio je veoma sretan posjetom bolnici "Abu Dhabi Falcon Hospital".

To je prva javna medicinska ustanova namijenjena isključivo za sokolove u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i najveća je na svijetu tog karaktera s priljevom pacijenata od približno 11.000 sokolova godišnje.

Inače, Nurkić se oporavlja od povrede stopala koju je zadobio sredinom februara. Nije poznato kada će biti njegov povratak na parket, a ove sezone odigrao je 56 utakmica na kojima je prosječno bilježio 15 poena, 11,1 skok i 2,8 asistencija.