Košarka
0

Nowitzki: Ne razmišljam o kraju karijere u Bundesligi

Totalsport
Dirk Nowitzki (Foto: Arhiv/AFP)
Dirk Nowitzki (Foto: Arhiv/AFP)
U subotu navečer (20 sati) u Berlinu će prijateljsku utakmicu odigrati njemačka Alba i NBA tim iz Dallasa, predvođena najboljim njemačkim košarkašem svih vremena Dirkom Nowitzkim.

Otkada je NBA prvak iz 2011. godine došao u Berlin gradom je nastala prava invazija na hotel gdje su smješteni košarkaši Dallasa. Nowitzki je jedan od najomiljenijih njemačkih sportista, a kako ovaj sjajni košarkaš dosta rijetko, zbog obaveza u NBA ligi, posjećuje Njemačku, nije čudno što stotine obožavatelja pokušava doći blizu svog idola.

S obzirom na 34 godine nije čudno da se Nowitzkom sve češće postavlja pitanje koliko će još dugo igrati, pogotovo u NBA ligi, jer je svoj cilj osvajanja prstena ispunio.

"Pa, recimo da ću još dvije godine garantovano igrati u NBA ligi. Osjećam se i dalje sjajno, te mi je zabavno nadmetati se s najboljim košarkašima na svijetu."

To je bilo prvo pitanje, a drugo je bilo vezano ima li se namjere penzionisati igrajući zadnje utakmice u Bundesligi.

"Ne, o tome nisam razmišljao."

Inače, Nowitzki je utakmicu Albe i Dallasa najavio riječima:

"Valjda će ljudi koji dođu biti zadovoljni sa mnom i mojim sastavom. Imali smo samo pet treninga iza sebe, a vidim da su igrači Albe itekako motivisani da nam zaprijete. Uopće ne očekujem laganu utakmicu kakvu valjda očekuju svi."

NBA