The Last Dance
2

Neprocjenjive reakcije NBA igrača na dokumentarac o Jordanu: Da imam tri želje, ovo bi bila jedna

F. Z.
Foto: Twitter/NBA (Michael Jordan)
Foto: Twitter/NBA (Michael Jordan)
ESPN je sinoć počeo emitiranje dokumentarnog serijala "The Last Dance" o posljednjoj sezoni Michaela Jordana u dresu Chicago Bullsa i karijeri najvećeg i najpoznatijeg košarkaša kojeg je svijet ikada vidio.
Sinoć su emitirane prve dvije od ukupno deset epizoda serijala koji je moguće pogledati i na Netflixu, a film je napravljen od 10.000 sati ekskluzivnih snimaka iz posljednje Jordanove sezone u Bullsima, kao i više od 100 intervjua.

Reakcije nakon sinoćnjih epizoda među NBA igračima zaista su neprocjenjive.

"Čovječe, MJ je imao to nešto. On je bio odabran da bude najveći svih vremena", napisao je Dwayne Wade, ali tu nije stao:

"Da imam tri želje u životu, mislim da bi jedna od njih bila 'The Last Dance'", poručio je legendarni košarkaš Miami Heata.

"Sjedi li još neko u fotelji i pokušava smisliti kako sada nastaviti ovu večer?", zapitao se Donovan Mitchell.
Quentin Richardson je iskoristio citat legendarnog Larryja Birda nakon što je Jordan ubacio 63 poena njegovim Boston Celticsima.

"To nije bio Michael Jordan, to je bio bog prerušen u Michaela Jordana. - Larry legenda", poručio je Richardson.

Saigrač Jusufa Nurkića Damian Lillard kaže kako je Jordan bio "zaista drugačiji".
Legendarni Magic Johnson, koji je također jedan od najboljih koji je kročio na košarkaški teren u historiji ove igre, rekao je kako je ovaj film pravo bogatstvo za mlade ljude.

"Jordanov Last Dance je fantastičan i uživao sam dva sata. Mladi navijači koji nikada nisu vidjeli Michaela kako igra sada razumiju zašto je on najveći svih vremena", poručio je legendarni Magic.

Jamal Crawford uvjeren je kako će naredne epizode biti sve bolje: "Trebalo nam je ovo", poručio je.