Povreda mozga
8

NBA zvijezda u kritičnom stanju nakon saobraćajne nesreće, prijeti mu i kraj karijere

E. B.
Chandler Parsons (Foto: Twitter)
Chandler Parsons (Foto: Twitter)
Krilni košarkaš Atlanta HAwksa Chandler Parsons je u kritičnom stanju nakon saobraćajne nesreće i veoma je vjerovatno da je za njega karijera završena u 31. godini.

Parsons je u srijedu stavljen na listu povrijeđenih igrača, a Atlanta je navela kako je "bio učesnik saobraćajne nesreće nakon povratka sa treninga".

Težina povrede nije bila jasna do večeras kada je advokatska kuća Morgan and Morgan objavila da se Parsons nalazi u kritičnom stanju.

Parsons je bio učesnik saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala tri vozača, a osoba koja je izazvala nesreću je uhapšena zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

Parsonsov automobil je u nesreći udario u stub
Parsonsov automobil je u nesreći udario u stub

Košarkašev automobil je udario u stub, a tom prilikom najplaćeniji igrač Hawksa je doživio tešku povredu mozga, te mu zbog toga prijeti i završetak karijere.

Parsonsa je 2011. godine izabrao Houston 38. pickom, a nakon sjajnih igara u dresu Rocketsa potpisao je trogodišnji ugovor vrijedan 46 miliona dolara sa Dallasom.

Nakon isteka ugovora sa Dallasom je 2016. godine potpisao četverogodišnji ugovor sa Memphisom vrijedan 94 miliona dolara.

Pred početak ove sezone u kojoj zarađuje čak 25 miliona dolara Memphis ga je poslao u Atlantu.