Košarka
0

NBA: Golden State u polufinalu Zapada, Netsi izborili sedmu utakmicu

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Domaćom pobjedom 92:88 Golden State Warriorsi zaključili su seriju prvog kruga doigravanja NBA lige protiv Denvera i rezultatom 4:2 plasirali se u konferencijsko polufinale.

U izjednačenoj utakmici Denver je ima prednost tijekom cijelog prvog poluvremena da bi u trećoj četvrtini Wariorrsi velikom serijom došli na 12 razlike. Ipak, u finišu utakmice gosti su došli na samo dva poena razlike, ali nisu imali snage za potpuni preokret.

Stephen Curry s 22 koša i 8 asistencija predvodio je Warriorse, a veliku pomoć imao je u Andrewu Bogutu (14 poena i 21 skok) kojemu je to najbolja playoff utakmica u karijeri. Kod Denvera prvo ime bio je Andre Iguodala s 24 poena, 9 skokova i 6 asistencija.

U polufinalu Zapadne konferencije Golden State ide na San Antonio.

Chicago je bio u istoj situaciji kao i Golden State, ali Bulls nisu na svom parketu uspjeli svladati Brooklyn Netse i plasirati se u polufinale Istoka. Gosti predvođeni trojkom Deron Williams, Brook Lopez i Joe Johnson sa po 17 koševa, došli su do pobjede 95:92 i drugim trijumfom u nizu izjednačili su rezultat u seriji na 3:3. Odlučujuća sedma utakmica igra se u subotu u New Yorku.

Marco Belinelli s 22 koša i 7 asistencija bio je prvo ime kod Chicaga, ali je promašio šut za tri u posljednjem napadu Chicaga kojim su Bullsi mogli doći do izjednačenja.

NBA